Luonnontuotteiden jalostaminen elintarvikkeiksi
Opiskelumuoto
monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
14.5.2024 - 29.11.2024
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
7.5.2024
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka viihdyt luonnossa ja haluat oppia tunnistamaan, poimimaan ja keräämään luonnosta villiyrttejä, marjoja ja sieniä sekä valmistamaan niistä elintarvikkeita. Koulutus laajentaa luonto- ja ruoka-alan ammattilaisten osaamista, mutta soveltuu myös alan harrastajille. Painotamme koulutuksessa lähi-ruokaa, luonnontuotteita, ympäristövastuuta ja tuotteiden laatua. Koulutus ei vaadi aikaisempaa koulutusta eikä työkokemusta.
Koulutuksen tavoite
Koulutus antaa valmiuksia tunnistaa, arvioida ja hankkia luonnontuotteita raaka-aineeksi ja hyödyntää niitä elintarvikkeiden valmistuksessa. Koulutuksessa opitaan käyttämään jatkojalostusprosessiin kuuluvia koneita ja laitteita sekä pakkaamaan ja säilyttämään luonnontuotteita ja niistä valmistettuja elintarvikkeita. Koulutuksessa perehdytään myös luonnontuotteita koskevaan lainsäädäntöön ja määräyksiin.
Toteutussuunnitelma
Koulutuksessa suoritetaan luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon osa Elintarvikkeiden valmistaminen luonnontuotteista, jonka laajuus on 30 osp.
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja se sisältää 12 lähiopetuspäivää, verkko-opintoja, itsenäisiä tehtäviä sekä osaamisen näytön. Ammattitaito osoitetaan näytössä käytännön työtehtävissä keräämällä luonnontuotteita ja jalostamalla niistä elintarvike. Arviointi henkilökohtaisen suunnitelman ja aikataulun mukaisesti. Koulutus sisältää myös hygipassikoulutuksen (1 pv).
Opetusaikataulu:
- 14.5.2024 klo 12-16 Teams - Opintojen aloitus
- 15.5.2024 klo 12-16 Teams - Luonnontuotteet elintarvikealalla
- 28.-29.5.2024 klo 12-16 Teams - Luonnontuotteiden hankinta
- 13.-14.6.2024 klo 9-16 Keruu käytännössä - Luonnontuotteiden hankinta
- 13.-14.8.2024 klo 9-16 Elintarvike työpaja - Luonnontuotteiden jalostus
- 28.8.2024 klo 12-16 Teams - Luonnontuotteiden hankinta
- 5.-6.9.2024 klo 9-16 Keruu käytännössä - Luonnontuotteiden hankinta
- 17.9.2024 klo 12-16 Teams - Johdatus jalostuksen lähipäiviin
- 26. – 27.9.2024 klo 9-16 Elintarvike työpaja - Luonnontuotteiden jalostus
- 8.-9.10.2024 klo 9-16 Elintarvike työpaja - Luonnontuotteiden jalostus
- 31.10.-1.11.2024 klo 9-16 Elintarvike työpaja - Luonnontuotteiden jalostus
Hakeutuminen
Koulutukseen otetaan 16 opiskelijaa. Opiskelijat valitaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä.
Lisätietoja:
Kati Aikio, puh. 040 635 0974, kati.aikio@redu.fi