Kahvileipä osaaja, kahvileipätuotteiden valmistus 20 osp
Opiskelumuoto
monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
30.4.2024 - 30.9.2024
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
28.4.2024
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on jo ruoka-alan osaamista ja haluat oppia valmistamaan kahvileipätuotteita kahviloiden, ravintoloiden tai konditorialiikkeiden valikoimiin. Koulutus laajentaa ruoka-alan ammattilaisten osaamista, mutta soveltuu myös leivonnan harrastajille. Koulutus ei vaadi aikaisempaa koulutusta eikä alan työkokemusta.
Koulutuksen tavoite
Koulutus antaa valmiuksia suunnitella ja valmistaa monipuolisia kahvileipätuotteita. Tuotteita ovat erilaiset pulla- ja wienertuotteet sekä uppopaistotuotteet vuoden eri sesongit huomioiden. Koulutuksessa perehdytään sesonkileivontaan, alan vallitseviin trendeihin, erilaisiin valmistustekniikoihin, erikoistuotteiden raaka-aineisiin sekä tuotteiden pakkaamiseen ja säilyttämiseen.
Toteutussuunnitelma
Koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, ja se on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa iltaisin, itsenäisiä oppimistehtäviä sekä osaamisen näyttönä toimivan työnäytteen. Opinnot alkavat yhteisellä Teams-tapaamisella verkossa. Koulutuksessa suoritetaan elintarvikealan perustutkinnon osa kahvileipätuotteiden valmistus 20 osp. Koulutus sisältää myös hygieniapassikoulutuksen sitä tarvitseville.
Lähiopetuksen aikataulu:
- 30.4.2024 Teams -tapaaminen klo 15-17
- 7.-8.5.2024 klo 14-19
- 21.-22.5.2024 klo 14-19
- 4.-5.6.2024 klo 14-19
- 6.-7.8.2024 klo 14-19
- 27.-28.8.2024 klo 14-19
Työnäyte sovitaan yksilöllisen ohjelman mukaan 30.9.2024 mennessä.
Hakeutuminen
Koulutukseen mahtuu 14 opiskelijaa. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus on maksuton.
Lisätietoa:
Emmi-Maria Kemppe, puh. 040 548 99 13, emmi-maria.kemppe@redu.fi