Erikoistuoteosaaja
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu
Koulutustyyppi
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusaika
12.2.2026 - 8.5.2026
Paikkakunta
Rovaniemi
Haku päättyy
31.1.2026
Kohderyhmä
Sinulle, jolla on kokemusta luonnontuote-, elintarvike- tai ruoka-alalta ja haluat oppia valmistamaan erikoistuotteita, kuten vegaani-, luomu- ja sesonkituotteita. Koulutus laajentaa ammattilaisten osaamista, mutta soveltuu myös harrastajille. Aiempaa koulutusta tai työkokemusta ei vaadita.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksessa opitaan valmistamaan erikoistuotteita elintarvikealalle. Opiskelija perehtyy valmistusprosessiin, oppii valitsemaan ja arvioimaan raaka-aineita sekä soveltamaan erilaisia valmistus- ja kypsennysmenetelmiä. Lisäksi käsitellään tuotteiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä, koneiden ja laitteiden käyttöä sekä tuotteiden ominaisuuksien arviointia, kuten väriä, makua ja rakennetta.
Toteutussuunnitelma
Koulutus toteutetaan joustavasti monimuotokoulutuksena, ja se on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Koulutus sisältää 8 lähiopetusjaksoa, Teams-luentoja, itsenäisiä oppimistehtäviä sekä osaamisen näyttönä toimivan työnäytteen.
Koulutuksessa suoritetaan elintarvikealan perustutkinnon osa Erikoistuotteiden valmistus, 15 osp. Koulutus sisältää myös hygieniapassikoulutuksen sitä tarvitseville.
Opinnot alkavat yhteisellä Teams-tapaamisella.
Lähiopetuksen aikataulu:
- Teams klo 14-16: 12.2., 10.3., 9.4. ja 4.5
- Työsaliopetus klo 9-14: 26-27.2., 12-13.3., 16-17.4., 7-8.5.
- työnäyte sovitaan yksilöllisen ohjelman mukaan
Koulutus on maksutonta.
Hakeutuminen
Opiskelijat valitaan haastattelujen perusteella.
Lisätietoa:
Ulla-Maija Poranen, puh. 040 688 6266 tai ulla-maija.poranen@redu.fi