Lapin koulutuskeskus REDU

Urheiluakatemia

Urheilu ja opiskelu

Hanki ammatti ja paranna jatko-opintomahdollisuuksiasi samalla, kun kehität itseäsi urheilijana kohti huippua!

Lapin urheiluopistolla ja Lapin koulutuskeskus REDUssa sinulla on mahdollisuus yhdistää ammatillinen peruskoulutus ja tavoitteellinen urheiluvalmentautuminen akatemiaurheilijana Lapin urheiluakatemiassa.

Lapin Urheiluopisto ja Lapin koulutuskeskus REDU ovat UrheiluAmikset – verkoston oppilaitos. Opetusministeriö on myöntänyt näille oppilaitoksille erityisen tehtävän urheilijoiden ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi. 

Urheilupainotteisesti opiskelevat urheilijat voivat suorittaa REDUn ja Lapin urheiluopiston perustutkintoja. He suorittavat kaikki koulutusalaansa kuuluvat opintokokonaisuudet. Urheiluvalmennusta voi hyödyntää valinnaisissa tutkinnon osissa ja yhteisten tutkinnon osien valinnaisissa osissa. Opintojen ja urheilun yhdistäminen vaatii urheilijalta oma-aloitteisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja joustavuutta.

Urheiluvalmennus

Lapin urheiluakatemian keskeisin tehtävä on nuorten urheilijoiden harjoittelun ja opiskelun kokonaisvaltainen tukeminen. Urheilijat opiskelevat paikallisissa oppilaitoksissa ja valmentautuvat urheiluakatemiassa. Lapin urheiluakatemiaan on mahdollisuus hakeutua perusasteen, toisen asteen ja korkea-asteen koulutusten sekä varusmiespalveluksen kautta.

Lapin urheiluakatemian päälajeihin kuuluvat mm. lentopallo, jalkapallo ja jääkiekko. Kaiken kaikkiaan urheiluakatemiassa toimii yhdeksän lajiryhmää sekä yleisvalmennusryhmä pienempien lajien edustajille. Kaikkien lajiryhmien valmennuksesta vastaavat kokeneet ammattivalmentajat.

Käytännön toteutus pohjautuu urheilijan, oppilaitoksen sekä valmentajan kanssa laadittuun henkilökohtaiseen suunnitelmaan. Harjoittelu jakautuu lajiharjoitusten lisäksi voima- ja taitovalmennukseen sekä valmennuksen tukipalveluihin.

Urheilijoille järjestetty aamuvalmennus, aamuharkat, toteutetaan Lapin urheiluakatemian valmennustoiminnassa. Aamuharkkojen valmennuksesta vastaavat kokeneet ammattivalmentajat.

  • Rovaniemellä urheiluakatemian harjoittelu tapahtuu tiistaiaamuisin klo 8-12 välillä, torstaisin klo 8-10 välillä ja perjantaisin klo 13.30-16. Keskiviikkoaamuisiin harjoituksiin osallistumisesta urheilija sopii erikseen oppilaitoksen kanssa.
     
  • Kittilässä, Levillä harjoittelu erikseen ilmoitettavien ajankohtien mukaisesti.

Akatemiaharjoitusten ohella ammatillista koulutusta suorittavalla urheilijalla on mahdollisuus harjoitella myös iltaisin paikallisissa urheiluseuroissa. Kysy lisää omista mahdollisuuksistasi oppilaitoksesi yhteyshenkilöltä tai Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattorilta. Yhteystiedot löydät Lapin urheiluakatemian sivuilta yhteystiedoista.

Tutustu toimintaan tarkemmin osoitteissa: