Ajankohtaiset uutiset

  • 16.1.2024 Tietoturva- ja tietosuojapoikkeama Lapin AMKissa, Lapin yliopistossa ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUssa  Virheelliset käyttövaltuudet tiedonsiirtohakemistoissa ovat aiheuttaneet tietoturvapoikkeaman LUC IT-palveluissa. Poikkeamaan on reagoitu asianmukaisesti. Tiedossa ei ole, että poikkeamasta olisi aiheutunut haittaa tai vahinkoa.
  • 21.12.2023 REDUsta vahvaa pohjaa yrittäjyyteen Yrittäjyysopinnot REDUssa toimivat kasvualustana uusille yrityksille ja alueellisesti merkittävänä yrittäjyyden lisääjänä. Kosmetologiksi opiskellut Satu Hotelainen sai yrittäjyysopinnoista apua muun muassa yritystoimintansa suunnitelmallisuuteen ja budjetointiin.
  • 19.12.2023 REDUn eTwinning-toiminnalle tunnustuksia Mari Jokelan vetämä projekti palkittiin vuoden 2022 suomalaisena eTwinning-projektina. Lisäksi REDU nimettiin jälleen eTwinning-kouluksi yhtenä neljästä suomalaisesta koulusta.
  • 15.12.2023 Jää-kangaskuosi syntyi Rovaniemen kaupungin, REDUn ja Lapin yliopiston yhteistyönä REDUssa tekstiili- ja muotialan perustutkinnon opiskellut, nykyisin Lapin yliopistossa opiskeleva Krista Meriläinen suunnitteli Rovaniemen kaupungille kangaskuosin. REDUn opiskelijat ovat valmistaneet kankaasta keittiösettejä sopivasti joulunalusmyyntiin.
  • 28.11.2023 Hevosten kanssa yrittäjyyden polulla Nuori yrittäjä Suvi Männikkö sai yrittäjyyden ammattitutkinnosta paljon apua ja tukea yritystoimintansa johtamiseen ja kehittämiseen. Laenlammen tilaa pyörittävä Suvi panostaa vahvasti yrityksensä kasvuun.
  • 17.11.2023 Matkailun opiskelijoille kansainvälisiä kokemuksia Levillä Matkailualan opiskelijat REDUn Kittilän toimintayksikössä ovat saaneet houstata saksalaisia vieraita kahden viikon ajan, kun Lappiin saapui opiskelijaryhmä Flensburgista Erasmus+ -yhteistyön puitteissa.
  • 14.11.2023 Tylliä ja tiimityötä Tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden loihtimat tylliluomukset valtaavat joulun alla Lappia-talon lavan. Opiskelijat ovat urakoineet Pähkinänsärkijä-esityksen tyllihameet osana opintojaan.
  • 3.11.2023 Urheiluun ja opiskeluun panostaminen palkitaan Rovaniemen Palloseurassa pelaava Pekka Ruotsalainen tekee pelikenttien ulkopuolella putkiasentajan hommia. Pekka valmistui talotekniikan perustutkinnosta viime vuonna. Urheiluakatemia ja vahva motivaatio auttoivat opiskelun ja urheilun yhteensovittamisessa.
  • 13.10.2023 Välinehuoltajan työ vaatii tarkkuutta Välinehuoltajista on pulaa, sillä väkeä eläköityy lähivuosina. Työ on haastavaa ja vaatii tarkkuutta sekä sorminäppäryyttä. Seuraava koulutus välinehuoltoalan perustutkintoon alkaa marraskuussa.
  • 12.10.2023 Vuoden 2023 oppisopimuspalkittavat valittiin – kunniamaininnat Levi Ski Resortille ja kolarilaiselle Henri Jutilalle Suomen Oppisopimusosaajat ry palkitsi oppisopimuskilpailun voittajat ja kunniamaininnan saajat viidessä kategoriassa. Levi Ski Resort palkittiin kunniamaininnalla vuoden oppisopimustyönantaja -kategoriassa. Kolarilainen Henri Jutila sai niin ikään kunniamaininnan vuoden oppisopimusopiskelija -kategoriassa.