Uusi mahdollisuus Taitajiin

9.5.2022 julkaistu

Sanni Siitonen kilpailee Taitaja-kisassa ammattitaidon suomenmestaruuksista tarjoilijan lajissa. Viime vuonna sairastuminen perui kisaan lähdön viime metreillä, joten uusi mahdollisuus on enemmän kuin tervetullut.

Sanni Siitonen opiskelee toista vuotta tarjoilijaksi. Määrätietoisena ja nopeasti etenevänä opiskelijana hän pääsi Taitaja-finaaliin jo ensimmäisenä opiskeluvuonnaan. Harmillisesti finaaliin lähtö peruuntui kuitenkin juuri lähtöaamuna, kun hän sairastui. Tänä vuonna Sanni raivasi kuitenkin tiensä finaaliin jo toistamiseen tammikuussa kisatuissa semifinaaleissa.

- Voi että se kilpailun peruuntuminen viime vuonna on harmittanut. Mutta nyt pääsen lopultakin näyttämään, että haluan sinne oikeasti ja että pärjään siellä, Sanni kertoo.

- Viime vuoteen verrattuna nyt on vielä varmempi olo, ja kyllähän osaamista on ehtinyt karttua paljon lisää vuoden aikana, Sanni miettii.

Sanni on toisen vuoden opiskelija. Hän valmistuu tarjoilijaksi tänä keväänä, jo kahden vuoden opiskelun päätteeksi. Oppisopimusjaksot ovat nopeuttaneet opintoja, kuin myös kilpailuun valmentautuminen, josta kertyy 15 osp laajuinen valinnainen tutkinnon osa.  

Valmistumisen jälkeen olisi alustavasti tiedossa töitä, mutta vaihtoehtona on myös armeija. Myös jatko-opinnot tai esimerkiksi matkailualan perustutkinnon suorittaminen kiinnostaisi.

Taitaja-finaalin kynnyksellä Sanni on harjoitellut valmentajansa Marja-Liisa Ollikaisen opastuksella vielä perusasioita ja teoriaa, kaikkea mitä kilpailuun sisältyy. Vielä on tarkoitus kerrata asioita ja harjoitella etenkin baaritehtäviä.

- Baaritehtävät ovat vahvuusaluettani, niissä minulla on erityisen itsevarma olo. Se varmasti myös näkyy tekemisessäni, Sanni kertoo.

Ammattitaidon suomenmestaruudet ratkotaan Porissa 16.-19.5.2022. REDUsta lähtee Taitaja-finaaliin neljä kilpailijaa. Esittelemme muut kilpailijamme myöhemmin.

Sanni Siitonen harjoittelee tarjoiluluokassa.