Taitaja-kilpailusta kultaa ja pronssia REDUn opiskelijoille

23.5.2024 julkaistu

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan finaali järjestettiin Kuopiossa 20.-23.5.2024. Lapin koulutuskeskus REDUn opiskelijat saivat kilpailusta kultaa matkailun lajissa ja pronssia automaalauksen lajissa.

Ella Brosseau ja Mikaela Inkerö voittivat kultaa matkailun lajissa. 

Taitaja on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Tänä vuonna kilpailemassa oli yli 400 nuorta ammattilaista 50 kilpailulajissa. Lajien parhaat olivat valikoituneet mukaan tammi-helmikuun vaihteessa järjestettyjen semifinaalien kautta. Tämän vuoden kilpailussa keskeisinä teemoina olivat kestävä tulevaisuus ja virtuaalisuuden kehittäminen.

Lapin koulutuskeskus REDUn viisihenkinen joukkue toi menestystä Lappiin. Matkailun lajissa Ella Brosseau ja Mikaela Inkerö voittivat kultaa. Automaalauksen lajissa Jaakko Heikkinen tuli pronssille. Lisäksi finaaliin Suomen kahdeksan parhaan joukkoon olivat päässeet kokin lajissa Niko Kesonen ja Roope Stålnacke.

Taitaja-finaalissa opiskelijoiden ammattitaitoa mitattiin ja kestävyyttä haastettiin kolmipäiväisen kisan aikana. Kilpailutehtävät perustuivat alojen ammattitaitovaatimuksiin. Ellan ja Mikaelan vahvuutena oli saumaton yhteistyö, esiintymisvalmius sekä tekninen osaaminen. Automaalauksen lajissa Jaakko työskenteli rauhallisesti ja keskittyi omaan tekemiseensä kisapaineista piittaamatta. Myös Niko ja Roope suoriutuivat loistavasti ja ammattimaisesti kilpailutehtävistä, vaikka eivät mitaleille tällä kertaa päässeetkään.

- Olen todella ylpeä joukkueestamme, joka ylitti itsensä ja sai mitaleita kotiintuomisiksi. Myös jokainen finaaliin päässyt on voittaja, ja suomen kahdeksan parhaan joukossa omalla ammattialallaan, joukkueenjohtaja Anne Liedes

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 22 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Tänä vuonna tapahtuman päävastuullinen järjestäjä oli Savon ammattiopisto. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry.

Jaakko Heikkinen nappasi pronssia automaalauksessa.