REDUsta kahdeksan kilpailijaa Taitaja-finaaliin

4.5.2023 julkaistu

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma järjestetään Espoossa 8.-11.5.2023. REDUsta on mukana 8 kilpailijaa tavoittelemassa suomenmestaruuksia omilla ammattialoillaan.

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Olli Talus harjoittelee Taitaja-finaaliin. Valmentaja Tommi Mattila antaa neuvoja.

Taitajassa Suomen parhaat tulevaisuuden osaajat kilpailevat omien ammattialojensa osaamista mittaavissa tehtävissä. Kolmen kilpailupäivän aikana nuorten taitoja ja paineensietokykyä mitataan monipuolisissa ja haastavissa tehtävissä. Taitaja-semifinaalit kilpailtiin helmikuussa ammatillisissa oppilaitoksissa hajautetusti ympäri Suomen. Semifinaaleihin osallistui 1646 kilpailijaa, joista 378 nuorta selvitti tiensä finaaliin.

REDUn opiskelijoista finaaliin pääsi kahdeksan kilpailijaa viidessä eri lajissa. REDUn joukkueessa ammattitaidon kirkkaimmista mitaleista kilpailevat kuljetuslogistiikan lajissa Anna Halonen, metsäkoneen käytössä Olli Talus, matkailussa Ella Brosseau ja Mikko Keskitalo, kokin lajissa Sanni Oinas ja Niko Kesonen sekä yrittäjyyslajissa Pekka Korteniemi ja Vladislav Alupov. Opiskelijat ovat valmistautuneet kisaan harjoittelemalla koululla valmentajiensa kanssa, mutta myös hiomalla taitojaan työelämässä.

- Vuoden 2023 Taitaja-joukkueemme on mahtava porukka omien alojensa ammattilaisia. Kisaajat lähtevät finaaleihin upealla asenteella ja ammattiylpeyttä loistaen, joukkueenjohtaja Anne Liedes iloitsee.  

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1988. Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 22 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret.

- Taitaja-kisat ovat opiskelijoille upea kokemus, jonka he varmasti muistavat koko elämänsä. Finaaliin pääsy on myös arvostettu lisä valmistuvien opiskelijoiden CV:ssä, Anne Liedes muistuttaa.

Kilpailun lisäksi tapahtuma toimii kohtaamispaikkana ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleville sekä näyteikkunana ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneille. Tänä vuonna tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry.