REDU oli vetovoimainen yhteishaussa

29.3.2023 julkaistu

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn vetovoima kasvoi yhteishaussa. Eniten kiinnostusta oli sähköasentajan, perustason ensihoitajan sekä putkiasentajan koulutuksiin.

Yhteishaku peruskoulun päättäville sekä muille ilman ammatillista tutkintoa oleville oli käynnissä 21.2.-21.3.2023. REDUssa oli haussa 865 opiskelupaikkaa Kemijärvellä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Ensisijaisia hakijoita eri hakukohteisiin oli 801. REDUn vetovoima kasvoi edellisvuoteen verrattuna, sillä ensisijaisia hakijoita yhtä opiskelupaikkaa kohden oli 0,92 henkilöä. Viime vuonna vastaava vetovoimaluku oli 0,86.

- Yhteishaun vetovoimaisuus on REDUssa kokonaisuutena hyvällä tasolla Lapin alueen väestökehityksen huomioiden. Oppilaiden ohjauksella on iso merkitys siinä, että jokainen löytää itselleen sopivimman opiskelupaikan, rehtori Sirkku Purontaus mainitsee.

Suosituin hakukohde oli viime vuosien tapaan sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, jossa ensisijaisia hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohden oli 3,3. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ensihoidon osaamisala oli nyt yhteishaun tarjonnassa muutaman vuoden tauon jälkeen, ja siihen hakijoita oli 3,21 yhtä aloituspaikkaa kohden. Talotekniikan perustutkinto kasvatti selkeästi vetovoimaansa ollen kolmanneksi suosituin hakukohde ja saaden 2,75 ensisijaista hakijaa per aloituspaikka.

Yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 15.6.2023. Ne koulutukset, joihin jää yhteishaun jälkeen vapaita opiskelupaikkoja, avataan jo kevään aikana jatkuvaan hakuun REDUn koulutuskalenteriin. Jatkuvassa haussa voivat hakea abiturientit, peruskoulun tai lukion suorittaneet, alanvaihtajat tai vaikkapa henkilöt, joilla on aiemmin kesken jääneitä opintoja.

- Jatkuvan haun kautta REDUun valitaan vuosittain suurin piirtein sama määrä opiskelijoita kuin yhteishausta. Perustutkintojen lisäksi jatkuvan haun kautta hakeudutaan suorittamaan osatutkintoja tai yksittäisiä tutkinnon osia, Purontaus muistuttaa.