Metsä Group solmi kumppanuussopimuksen REDUn, Lappian ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa

14.12.2021 julkaistu

Metsäteollisuuden investoinnit Pohjois-Suomeen lisäävät alan osaajien kysyntää. Uuden sopimuksen tarkoituksena on tiivistää yhteistyötä oppilaitosten kanssa.

Metsäkone metsätyömaalla.

Metsä Group on tehnyt kolmivuotisen kumppanuussopimuksen Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn, koulutuskuntayhtymä Lappian ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa. Aikaisempaa yhteistyötä on tarkoitus tiivistää uudella sopimuksella. Oppilaitoksista valmistuu Metsä Groupin tuotantolaitosten ja puunhankinnan kannalta tärkeitä prosessiteollisuuden ja metsäalan ammattilaisista.

Paikallinen oppilaitosyhteistyö on ollut Metsä Groupille merkittävässä asemassa jo pitkään. Yhteistyön merkitys kasvaa, sillä käynnissä olevat metsäteollisuuden investoinnit Pohjois-Suomeen lisäävät alan osaajien kysyntää tuntuvasti tulevaisuudessa.

”Meillä on tarve saada alalle esimerkiksi metsäkone- ja puutavara-autonkuljettajia lisääntyvän puunhankintamme tarpeisiin. Yhteistyöllä haluamme tukea myös Metsä Groupin sopimusyrittäjien työntekijöiden rekrytointia”, Metsä Groupin Kemin piiripäällikkö Jarkko Parpala sanoo.

Yhteistyön tarkoituksena on varmistaa tulevaisuuden osaaminen, tuoda oppilaitoksia ja metsäteollisuutta lähemmäksi toisiaan ja kertoa opiskelijoille, minkälaista työ metsäalalla on. Yhteistyö tarkoittaa käytännössä koulutusohjelmien ja opintosuunnitelmien kehittämistä yhdessä, vierailijaluentoja ja esimerkiksi parempia työharjoittelumahdollisuuksia. 

”Työharjoittelijamme, kesätyöntekijämme ja oppisopimusryhmämme ovat pitkälti Pohjois-Suomen koulujen kasvatteja, ja tätä ketjua haluamme tukea. Olemme mielellämme mukana kehittämässä teollisuudenalojen koulutusta ja varmistamassa, että alan opiskelumahdollisuuksia on tehtaamme läheisyydessä myös tulevaisuudessa”, sanoo Metsä Groupin Kemin tehtaiden henkilöstöpäällikkö Mikko Kylmälä.

Oppilaitosyhteistyön ansiosta opiskelijat ovat valmistuessaan valmiimpia työskentelemään metsäteollisuudessa. 

”Esimerkiksi metsäalan ammattilaisten on hyödyllistä hallita metsien monimuotoisuuden lähtökohdat ja asiakaspalvelutaidot jo valmistuessaan”, Jarkko Parpala sanoo.