Maatalousalan stipendirahasto luovutettiin MTK-Rovaniemelle

17.12.2021 julkaistu

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU luovutti yli 30 000 euron suuruisen stipendirahaston MTK-Rovaniemelle. Rovaniemen manttaalikunnan stipendirahastoa on käytetty maatalousalan opiskelijoiden tukemiseen.

Kuvassa seisovat Saija Niemelä-Pentti, Vesa Haapala, Matti Pöykkö ja Sari Manninen.

Rovaniemen manttaalikunnan stipendirahasto on perustettu vuonna 1998. Tuolloin Rovaniemen manttaalikunta lahjoitti Rovaniemen ammattikoulutuksen kuntayhtymälle lainajyvästön ja siemenrahaston varat, yhteensä 169 806,65 markkaa. Stipendirahaston tarkoituksena oli maatalouden edistäminen Rovaniemen manttaalikunnan toimialueella. Stipendirahaston vuotuista tuottoa on siitä lähtien käytetty maatalousalan opiskelijoiden koulutuksen tukemiseksi.

Koska maatalousalan koulutus on Metsäruusun toimintayksikön lakkauttamisen myötä REDUssa loppunut, luovutettiin stipendirahaston varat rahaston sääntöjen mukaisesti edelleen maatalouden edistämiseen. Rahasto luovutettiin MTK-Rovaniemelle, joka on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien paikallinen etujärjestö ja vaikuttaja. Stipendirahaston sääntöjen mukaisesti varojen tarkoitus on edelleen edistää maataloutta Rovaniemen toimialueella.  

Rahaston luovuttivat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn hallituksen puheenjohtaja Vesa Haapala ja johtaja Saija Niemelä-Pentti. Varat vastaanottivat MTK-Rovaniemen puheenjohtaja Matti Pöykkö ja sihteeri Sari Manninen.

- Tämä lahjoitus on meille mahtava juttu ja olemme siitä tosi kiitollisia. Me uskomme vahvasti maatalouteen ja sen tulevaisuuteen, ja näillä varoilla voimme edesauttaa toimintaamme tässä isossa rakennemuutoksessa, puheenjohtaja Matti Pöykkö kiittelee.

Suunnitelmissa on jatkaa edelleen varojen kohdentamista stipendein maatalousalalle suuntautuville nuorille. Lisäksi tarkoituksena on panostaa työkyvyn ja jaksamisen edistämiseen maatalousalalla.