Carita Seikkula on ennakkoluuloton edelläkävijä

27.3.2023 julkaistu

Suomen Punainen Risti myönsi Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Carita Seikkulalle. Carita työskentelee REDUssa maahanmuuttajille tarkoitettujen lähihoitajaryhmien opettajana.

Carita tekee työtään asenteella, joka toivottaa ihmisen lämpimästi tervetulleiksi kielitaitotasosta riippumatta. Hän luo turvallisen ympäristön, jossa opiskelijoilla on helppo kysyä neuvoa ja opetella kieltä. Carita jaksaa kärsivällisesti opettaa ja selittää, ja opiskelijat kokevat hänet läheiseksi ja luotettavaksi.

Carita mukauttaa opetustaan osaamistason mukaan. Alussa opetellaan asioita hitaammin, mikä luo hyvän perustan oppimiselle. Alun jälkeen ryhmät ovat lähteneet hyvään vauhtiin, ja kielitaito on kehittynyt nopeasti. Myös työelämästä on tullut paljon kehuja ja hyvää palautetta opiskelijoista.

Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus on upea kiitos Caritan ennakkoluulottomasta työstä ja positiivisesta asenteesta. Palkinto luovutettiin SPR:n rasisminvastaisen viikon tapahtumassa. Rasisminvastaista viikkoa vietettiin 20.-26.3.2023.