Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät 9.–10.11.2022

30.8.2022 julkaistu

Tutkimuspäivät on vuoden merkittävin ammatillista koulutusta ja sen tutkimusta esittelevä tapahtuma. Se järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Lapissa, ja järjestäjinä toimivat Rovaniemen alueen kolme suurinta koulutustoimijaa yhdessä: Lapin yliopisto, Lapin AMK ja Lapin koulutuskeskus REDU. Tutkimuspäivien teemana on ”Tulevaisuuden taidot ja osaaminen – yhdenvertaisuus digitalisaation ajassa”.

Digitalisaatio mullistaa yhteiskuntaa ja toimintamme tapoja: työelämä muuttuu, tavat oppia ja tehdä työtä muuttuvat. Oppiminen ja työskenteleminen eivät ole enää samalla tavalla aika- ja paikkasidonnaisia kuin aiemmin ja myös henkilökohtaisten, kasvokkaisten kohtaamisten merkitys on muuttunut.  

– Muutosten keskellä on ensiarvoisen tärkeää pohtia, mitä muutokset vaativat ammatilliselta koulutukselta – miten varmistetaan hyvä oppiminen ja koulutus? toteavat tapahtuman järjestäjien puolesta professori Heli Ruokamo Lapin yliopistosta ja lehtori Solja Upola Lapin koulutuskeskus REDUsta.

Kaksipäiväisten tutkimuspäivien ohjelma koostuu kutsupuheenvuoroista, paneelikeskusteluista ja rinnakkaissessioista. Tapahtuman kolme kutsuvierasta - Stephen Billett (Grifffith University, Australia), professori Päivi Tynjälä (Jyväskylän yliopisto) ja rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta (SAMK) ja - ovat kaikki alansa uranuurtajia ja kansainvälisesti tunnustettuja asiantuntijoita.

Torstain paneelikeskusteluun ”Tulevaisuuden taidot ja osaaminen – yhdenvertaisuus digitalisaation ajassa” saapuvat keskustelemaan Peter Vesterbacka (Finest future), Johanna Ikäheimo, (Lappset Group), Antti Kokkonen (Lapin Kansa), Sanna Kärkkäinen (Visit Rovaniemi), Elina Holm (Lapin AMK opiskelijakunta ROTKO) ja Matilda Kalving (Lapin yliopiston kollegio).

Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät on järjestetty jo 1990-luvulta alkaen ammatillisen koulutuksen tutkimusseura Ottu ry:n aloitteesta. Vuonna 2022 Ottu ry viettää 30-vuotisjuhlaa. 

Tärkeät päivämäärät

  • Abstraktien jättämisaika päättyy 16.9.2022
  • Ilmoitus abstraktien hyväksymisestä 4.10.2022
  • Early bird -hinta päättyy 9.10.2022
  • Ilmoittautuminen päättyy 6.11.2022

Rovaniemen Tutkimuspäivien parhaista tieteellisistä artikkeleista kootaan vuonna 2023 julkaistava Ammattikasvatuksen aikakauskirjan teemanumero (JUFO 1).

Ohjelma ja ilmoittautumiset tapahtuman verkkosivuilla: www.ulapland.fi/tutkimuspaivat2022 


Lisätietoja:

Prof. Heli Ruokamo, Lapin yliopisto 
heli.ruokamo(at)ulapland.fi
 
Kehittämispäällikkö Eija Jumisko, Lapin AMK 
eija.jumisko(at)lapinamk.fi

Lehtori Solja Upola, Lapin koulutuskeskus REDU
solja.upola(at)redu.fi

Lapin yliopiston kongressipalvelu
congress(at)ulapland.fi

 

In English