Ammattikasvatuksen aikakauskirjan vuoden artikkeli 2020

12.11.2021 julkaistu

Ammattikasvatuksen aikakauskirjan toimituskunta on valinnut vuoden 2020 artikkeliksi Lapin koulutuskeskus REDUn tutkijan Solja Upolan sekä Lapin yliopiston tutkijoiden Marjaana Kangaksen ja Heli Ruokamon artikkelin ”Kohti työelämätaitoja — Ammatillinen opiskelija oppijana työelämän projekteissa”.

Palkittu artikkeli on julkaistu vuoden 2020 kolmannessa numerossa. Toimituskunta perustelee valintaansa artikkelin ajankohtaisuudella ja onnistuneella lähestymistapavalinnalla:

•    Mielenkiintoisessa ja sujuvasti kirjoitetussa artikkelissa työelämätaitojen kehittymistä tarkasteltiin työelämälähtöisten projektien toteutuksen kautta.
•    Aineistoa oli kerätty monipuolisesti (kirjalliset tuotokset ja aivoriihityöskentely), ja opiskelijalähtöisesti.
•    Työssäoppimisen merkitys on kasvanut ammatillisessa koulutuksessa viime reformin jälkeen ja artikkeli tuo hienosti esille kokemuksia yhteiskunnallisesti merkittävästä kysymyksestä.

1 000 euron tunnustuspalkinnon saanut artikkeli julkistettiin 11.11.2021 AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivillä Turussa, Turun ammattikorkeakoululla. Tunnuspalkinnon kirjoittajille luovuttivat Ammattikasvatuksen aikakauskirjan päätoimittaja prof. Petri Nokelainen ja toimitussihteeri Silja Rajala.

Kuvassa edessä vasemmalta oikealle Marjaana Kangas, Solja Upola ja takana Heli Ruokamo (kuva: Silja Rajala)

Ammattikasvatuksen aikakauskirjan toimituskunta on vuodesta 2011 lähtien valinnut lehdessä julkaistujen tieteellisten referoitujen artikkelien joukosta vuosittain vuoden artikkelin ja artikkelipalkinto juhlii tänä vuonna kymmenvuotisjuhlaa.

Ammattikasvatuksen aikakausikirjan alkuperäinen uutinen (12.11.2021) 
Toimituskunnan päätöstiedote 
Vuoden artikkeli 

Lisätietoja:

Solja Upola
Markkinointiviestinnän lehtori, tutkija
Liiketalous, Tieto- ja viestintätekniikka
Lapin koulutuskeskus REDU
solja.upola(at)redu.fi

Heli Ruokamo
Varadekaani, Professori, Kasvatustieteiden tiedekunta
Johtaja, Media Education Hub
Lapin yliopisto
040 587 9090
heli.ruokamo(at)ulapland.fi

Marjaana Kangas
Yliopistonlehtori, dosentti, Kasvatustieteiden tiedekunta
Media Education Hub
Lapin yliopisto
040 484 4490
marjaana.kangas(at)ulapland.fi