Alan vaihto oppisopimuksen avulla

7.10.2021 julkaistu

Pirjo-Liisa Hirvasniemi uskaltautui aikuisiällä ammatin vaihtoon. Oppisopimusopiskelu tarjosi siihen loistavan mahdollisuuden. Ihmisten parissa viihtyvälle naiselle löytyi unelmatyö vanhusten parissa.

Pirjo-Liisa Hirvasniemi opiskelee oppisopimuksella lähihoitajaksi. Opinnoissaan hän suuntautuu ikääntyvien hoitoon ja kuntoutukseen. Aiemmin kaupan alan tehtävissä toiminut Pirjo-Liisa halusi vaihtelua työuralleen ja hän huomasi Kolarin kunnan ilmoituksen lähihoitajan oppisopimuskoulutuksesta. Uuden opiskelu alkoi kiinnostamaan ja sosiaaliselle ihmiselle ala vaikutti kiinnostavalta. Opinnot alkoivat kevättalvella 2020 ja ne alkavat olla nyt 1,5 vuoden aherruksen jälkeen loppusuoralla. 

- En olisi välttämättä ihan heti lähtenyt opiskelemaan jos tätä oppisopimusta ei olisi tullut tarjolle. Tällä tavalla opiskelu on minulle taloudellisestikin mahdollista, kun saan samalla palkkaa, Pirjo-Liisa kertoo. 

Pirjo-Liisan mielestä oppisopimusopiskelu sopii hyvin varsinkin aikuisemmalle ihmiselle ja sellaiselle, joka oppii mieluummin käytännön työtä tekemällä. Hän kertoo, että ei itse ole mikään lukutoukka, joten siksikin koulun penkillä istuminen ei liiemmin houkuttele. Hänen onnekseen myös koulussa tapahtuvilla lähijaksoilla on paljon käytännön harjoitteita, jotka tuovat monipuolisuutta koulupäiviin.

- Oppisopimusopiskelussa parasta on se, että siinä on vaihtelua. Käyn lähijaksoilla koululla ja sieltä saan sen teorian. Työn kautta taas opin asioita käytännössä. Itse varsinkin olen sellainen, että teen mieluummin käsillä ja opin tekemällä, Pirjo-Liisa kertoo.  

Lukeminen ja opiskelu ei ole ollut Pirjo-Liisalle koskaan helppoa, mutta hän kokee saaneensa koulusta hyvin tukea ja apua opiskeluunsa.

-    REDU on huolehtinut minulle hyvät pohjat oppimiseen. Esimerkiksi tietokoneen käyttö voi joillekin olla haasteellista, niin siihen saa kyllä hyvää tukea koululta. Porokadulla on aivan ihana paikka Vintti, jonne voi aina mennä hakemaan apua jos on ongelmia, hän kiittelee. 

Työ ei tunnu puuduttavalta kun on itselle sopiva ala on löytynyt. Pirjo kertoo saavansa ihanaa palautetta vanhuksilta ja kokee olevansa nyt oikeassa paikassa. 

-    Vanhukset on osa minua. En ole katunut päivääkään että lähdin tälle uudelle uralle!

 

Valtakunnallista oppisopimusviikkoa vietetään 4.-10.10.2021. Oppisopimusviikon tarkoituksena on, että mahdollisimman moni kuulisi oppisopimusopiskelun sekä työelämässä oppimisen lukuisista mahdollisuuksista sekä toisi esiin ammatillista osaamistaan.