Monimuotoisuus ja syrjimättömyys esillä hanketoiminnassa

21.4.2022 julkaistu

REDUn erilaiset ohjauksen hankkeet osallistuivat rasisminvastaisen viikon järjestelyihin.

Monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden teemat ovat työ- ja oppilaitoselämässä ajankohtaisia. Lapin koulutuskeskus REDUssa ja useissa muissa oppilaitoksissa työstetään ja päivitetään yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmia kuluvan kevään aikana. Monimuotoisuuden edistämiseen liittyy tiiviisti myös rasisminvastainen työ, joka on Ukrainan sotatilanteen myötä noussut entistä näkyvämmäksi.

REDU haastoi Rovaniemen koulutustoimijoita mukaan valtakunnalliseen rasisminvastaiseen viikkoon. Osallistuimme itse viikkoon mm. organisoimalla koulutustoimijoiden paneelikeskustelua, viestimällä asiasta sosiaalisen median kanavissa ja viikkokirjeissä sekä järjestämällä aulapisteet Rovaniemen toimintayksiköissä. Koulutustoimijoiden paneelikeskustelu rakennettiin tiiviissä yhteistyössä Rovaniemen kaupungin koulutuspalveluiden kanssa. REDUn opiskelijoita toimi paneelissa keskustelijoina yhdessä lukion, perusopetuksen ja nuorivaltuuston edustajan kanssa. Paneelitallenteen voi katsoa linkistä https://youtu.be/7uq4WegLGnk.  

REDUn ohjauksen hankkeista Avainpelaajaksi-, Silta-, JOOK- ja Asteelta toiselle -hankkeet vastasivat aulapisteiden järjestämisestä reippaiden SOTE-opiskelijoiden avustuksella. Kolmen tunnin aikana pisteillä vieraili opiskelijoita ja henkilöstöä. SantaSportin pisteellä vieraili myös REDUn ulkopuolista, liikuntapalveluita käyttävää väkeä, joilta saimme kannustavaa palautetta tärkeän asian esillä pitämisestä. Aulapisteiden nuoret vierailijat innostuivat pelaamaan rasisminvastaista sanastoa esittelevää Kahoot-verkkopeliä. Pisteillä haastettiin kaikkia rasisminvastaiseen toimintaan ja pyrittiin lisäämään tietoisuutta antirasismista keskustelujen avulla. Kansainvälisenä rasisminvastaisena päivänä 21.3. meitä saattoi kuulla aiheesta myös YLEn Lapin radion lähetyksessä.