Mistä on mahtavat työkaverit tehty?

22.9.2022 julkaistu

Asiakkuusvastaava Satu Tervasmäki pohtii blogissa niitä tekijöitä, joista luottamuksellinen ilmapiiri ja voimaannuttava työyhteisö muodostuu.

Miltä sinusta tuntuisi, jos saisit työkaverilta post-it lapun, jossa lukee ”Olet mahtava tyyppi😊”? Tuleeko tunne, että olisit voinut hänelle sanoa sen saman jo paljon aiemmin, mutta et vain ole sanonut ääneen? Ajatteletko, että voisit ilahduttaa jotain työkaveriasi laittamalla hyvän kiertoon ja kertoa hänelle, kuinka hyvä tyyppi hän oikein onkaan?

Mistä on hyvät työkaverit tehty – hymystä, avuliaisuudesta, huumorista, luottamuksesta. Niistä on hyvät työkaverit tehty. Mistä on hyvät pomot tehty? Kyllä ne on tehty aivan samoista aineksista. Onko kuitenkin niin, että luodakseen toimivan ja voimaannuttavan työyhteisön, tulee esihenkilön johtaa sitä luottamuksella, tuella ja kannustuksella? Olla se, joka antaa tuen kun sitä tarvitsee ja toisaalta antaa vapauden tehdä työtä – onnistua ja joskus epäonnistuakin.

Olen ollut työurallani erittäin onnekas, kun olen saanut työskennellä mitä parhaimpien työkavereiden kanssa. Esihenkilöitä on ollut useita. Heitä kaikkia yhdistää ammatillisuus, luottamus työntekijään ja tuki tilanteissa, joissa työkaveri tai alainen sitä eniten tarvitsee. Täällä REDUssa olen työskennellyt reilun vuoden verran. Jokainen päivä opettaa minulle uusia asioita, mikä antaa uteliaalle mielelle lisäpotkua eteenpäin! Vauhti on kiihtynyt oppisopimusasioissa syksyn edetessä ja uusia opiskelijoita tulee useita viikoittain. Kiire tuntuu joskus haastavalta, mutta kahvikupposen äärellä kiire unohtuu hetkeksi mitä mahtavimpien työkavereiden kanssa.

Voimaannuttavia syksyn tunnelmia toivottelee asiakkuusvastaava Satu Tervasmäki