Yhteishaku alkaa

19.2.2024 julkaistu

Yhteishaku on käynnissä 20.2.-19.3.2024. Tämän kevään 9.-luokkalaiset ovat velvollisia hakemaan koulutukseen. Lapin koulutuskeskus REDUsta löytyy monipuolinen kattaus eri vaihtoehtoja ympäri Lapin maakuntaa.

Tulevaisuuden askeleet konkretisoituvat nuorille, kun toisen asteen yhteishaku käynnistyy 20. helmikuuta. Yhteishaussa voivat hakea tänä keväänä peruskoulun päättävät nuoret tai muut hakijat, jotka ovat vielä ilman toisen asteen tutkintoa. Haku yhteishaussa tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Lukion tai muun aiemman tutkinnon suorittaneet hakijat voivat sen sijaan hakeutua ammatillisten opintojen pariin jatkuvan haun kautta ympäri vuoden.

Yhteishaku on tärkeä vaihe nuoren elämässä, ja erilaisiin vaihtoehtoihin kannattaa tutustua rauhassa. REDUssa on tarjolla yhteishaussa 24 eri perustutkintoa useine osaamisaloineen, jotka antavat valmiudet lukuisiin eri ammatteihin. Opiskelupaikkoja on Rovaniemellä, Kemijärvellä, Kittilässä ja Sodankylässä. Jokaisella paikkakunnalla on maksuton asuntolamahdollisuus kauempaa tuleville opiskelijoille.

-    Yhteishakuun voi valita hakutoivejärjestyksessä seitsemän eri hakukohdetta oman mielenkiinnon ja vahvuuksien mukaan. Hakutoivejärjestys kannattaa miettiä siten, että hakukohteina on aidosti kiinnostavat koulutukset ja riittävästi vaihtoehtoja, jotta opiskelupaikan saamiseen on paremmat mahdollisuudet, REDUn opinto-ohjaaja Henna Yli-Huikku muistuttaa.

REDUssa kaikilla aloilla on mahdollista valita ammatillisten opintojen rinnalle lukio-opintoja ja suorittaa näin ollen yhdistelmätutkinto. Tämä antaa hyvän pohjan jatko-opintoihin sekä tuo toisen asteen opiskeluun vaihtelua. Ammattikorkeakouluun tähtääville opiskelijoille on tarjolla myös väyläopintoja, jotka tarkoittavat korkeakouluopintojen aloittamista jo ammatillisten opintojen aikana. Tavoitteellisen urheiluvalmentautumisen voi yhdistää ammatilliseen peruskoulutukseen Rovaniemellä Lapin urheiluakatemiassa.  

Opiskelupaikan valinta on merkittävä askel nuoren elämässä. Jokainen askel vie eteenpäin ja unelma-ammattiin voi päätyä montaa eri reittiä. 
Lisätietoa yhteishausta REDUssa saa REDUn hakupalveluista sekä osoitteesta www.redu.fi/yhteishaku