Viisi REDUn opiskelijaa Taitaja-finaaliin

22.2.2024 julkaistu

Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. REDUn joukkueesta viisi opiskelijaa pääsee kilpailemaan ammattitaidon suomenmestaruuksista toukokuussa.

Taitaja-semifinaalit järjestettiin 29.1.–2.2.2024 ympäri Suomea. Semifinaaleihin ilmoittautui yli 1900 opiskelijaa ja he kilpailivat 50 lajissa. REDUsta semifinaaleihin osallistui 34 opiskelijaa kahdessatoista eri lajissa.

Finaaleihin pääsi jokaisesta lajista pääsääntöisesti kahdeksan kilpailijaa. REDUn Taitaja-joukkueesta finaaliin pääsivät:

  • Matkailu: Ella Brosseau ja Mikaela Inkerö
  • Automaalaus: Jaakko Heikkinen
  • Kokki: Niko Kesonen ja Roope Stålnacke (kuvassa)

Yhteensä 450 finalistia kohtaa toukokuussa Kuopiossa Taitaja2024-tapahtumassa. Taitaja2024 Kuopio -tapahtuma järjestetään Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella ja Kuopio-hallissa. Muita tapahtumapaikkoja ovat Ylä-Savon ammattiopiston toimipisteissä Kiuruvedellä ja Peltosalmella ja Etelä-Savon ammattiopiston Raviradantien toimipisteessä Mikkelissä. Kaikille avoin ja maksuton Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma.

Taitaja-tapahtuman yhteydessä kilpaillaan yläkoululaisten kädentaitokilpailu Taitaja9. Lappilaisista peruskouluista Taitaja9-finaaliin ovat aluekilpailujen kautta tiensä raivanneet Rantavitikan koulun Ihana kokoonpano ja Sodankylän tähtikunnan koulun Lumikki ja kaksi kääpiötä.