Taitaja-kilpailusta kultaa ja pronssia REDUn opiskelijoille

11.5.2023 julkaistu

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan finaali järjestettiin Espoossa 8.-11.5.2023. Lapin koulutuskeskus REDUn opiskelijat saivat kilpailusta kultaa yrittäjyyden lajissa ja pronssia kokin lajissa. Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma.

REDUn Taitaja-joukkue: Takarivissä Anna Halonen, Mikko Keskitalo, Niko Kesonen, Sanni Oinas, Olli Talus ja Ella Brosseau. Edessä Vladislav Alupov ja Pekka Korteniemi.

Lapin koulutuskeskus REDUn kahdeksanhekinen joukkue toi menestystä Lappiin Taitaja-kisasta. Yrittäjyyden lajissa Pekka Korteniemi ja Vladislav Alupov voittivat kultaa. Kokin lajissa Niko Kesonen ja Sanni Oinas tulivat pronssille.

Taitaja-tapahtumassa oli kilpailemassa 378 nuorta ammattilaista 47 eri kilpailulajissa. Lajien parhaat nuoret olivat valikoituneet mukaan helmikuussa järjestettyjen semifinaalien kautta. Tämän vuoden kilpailussa keskeisinä teemoina olivat kestävä tulevaisuus, kansainvälisyys ja monikulttuurisuus.

Taitaja-finaalissa opiskelijoiden ammattitaitoa ja paineensietokykyä mitattiin monipuolisesti kolmipäiväisen kisan aikana. Kilpailijoiden tuli keskittyä tuomariston sekä ympärillä parveilevan yleisön edessä haastaviin tehtäviin, jotka perustuivat heidän opiskelemiensa alojen ammattitaitovaatimuksiin. Yrittäjyyden lajissa Pekan ja Vladislavin tehtäviin kuului liiketoimintasuunnitelman laatiminen, sisältäen muun muassa markkinointisuunnitelman ja talouslaskelmat. Pojat nappasivatkin kultaa ylivoimaisella voitolla.

- Olen todella ylpeä joukkueemme huipputason ammattiosaamisesta ja ennen kaikkea ammattiylpeyttä huokuvasta asenteesta. Jokainen finaaliin päässyt on Suomen kahdeksan parhaan joukossa omalla ammattialallaan, joukkueenjohtaja Anne Liedes

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1988. Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 22 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Tänä vuonna tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry.

Vladislav ja Pekka voittivat yrittäjyyden lajin ylivoimaisella piste-erolla. Erityisesti esiintyminen oli heidän vahvuutensa. 


Sanni ja Niko tehtäviensä parissa.