STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vieraili Jänkätien yksikössä

9.5.2023 julkaistu

Vierailu Rovaniemellä 9.5. toi Antti Palolan ja STTK:n elinkeino- ja aluepolitiikan asiantuntija Ulla Hyvösen tutustumaan Jänkätielle metsäalan virtuaaliseen opetustilaan ja automaalaussimulaattoriin.

REDUn metsäalan opiskelija Arttu Sääskilahti opastaa Antti Palolaa metsäkonesimulaattorin käytössä.

Ennen nykyistä tehtäväänsä STTK:ssa Palola on työskennellyt mm. merikapteenina ja Åbo Navigationsinstitutin rehtorina. Hän on myös talousneuvoston jäsen.

- Simulaattoriopetus on minulle tuttua merenkulkuoppilaitoksen ajoilta, hän totesi ja istui rohkeasti metsäkonesimulaattorin penkkiin keräämään metsäalan opiskelijan hyvällä opastuksella rankoja peräkärryyn. Automaalauksen opetustiloissa hän pääsi testaamaan myös maalaussimulaattoria.

Vierailun aikana keskusteltiin muun muassa ammatillisen koulutuksen tulevaisuudesta ja vetovoimasta, Lapin oppilaitosten välisestä yhteistyöstä, pohjoisen alueen investoinneista ja hankkeista sekä työvoimapulasta. Tulevaisuuden näkymät alueellamme ovat paitsi mielenkiintoiset myös haasteelliset, ja vieraat saivat REDUn henkilökunnalta monipuolisesti tietoa ammatillisesta koulutuksesta ja sen laaja-alaisesta kehittämisestä.

Rovaniemen vierailu oli STTK:n Lapin aluetoimikunnan järjestämä. REDUn lisäksi vieraat kävivät päivän aikana tutustumassa myös Lapin AMKiin ja Lapin liittoon.