REDUn opiskelijoille tuplahopeaa kokkien ja tarjoilijoiden SM-kisoista

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden SM-parikilpailut kisattiin Jyväskylässä. REDUn opiskelijaparit sijoittuivat molemmissa lajeissa hopealle.

Kokkien ja tarjoilijoiden SM-kilpailu on perinteikäs tapahtuma, jota on järjestetty jo vuodesta 1981 lähtien. Vuosittain kilpailun voittajapari pääsee edustamaan Suomea Pohjoismaiden kilpailussa, joka järjestetään ensi keväänä Islannissa.

REDUn opiskelijoista suomenmestaruuksista olivat kisaamassa Jenni Posio ja Nenna Keränen kokin lajissa sekä Sandra Salminen ja Sanni Siitonen tarjoilijan lajissa. Molemmat kilpailuparit sijoittuivat hienosti hopealle. 

Kaksipäiväisessä kilpailussa kokkien tehtäviin kuului muun muassa teoriakoe, raaka-aineiden tunnistusta, tekniikkaa sekä kolmen ruokalajin menun suunnittelu ja valmistaminen. Tänä vuonna raaka-aineina oli alkuruoassa kuhaa, kantarellia ja kirjolohen mätiä, pääruoassa karitsaa ja juuriselleriä sekä jälkiruoassa valkosuklaata, puolukkaa ja hunajaa. Menu kirjoitettiin ja esiteltiin sekä suomeksi että englanniksi.

Tarjoilijoiden kisassa toteutettiin showpöytä, taiteltiin serviettejä, tunnistettiin juomatuotteita, tehtiin laskutehtäviä, valittiin juomia aterialle sekä tarjoiltiin juhlalounas. Tehtäviin sisältyi myös baariosuus, jossa puhekielenä oli englanti. 

-    Osasin kyllä odottaa mitaleja. Tekemisen meininki ja yhteistyö oli meidän molemmilla kilpailupareilla niin hyvä. Kilpailijat esiintyivät edukseen ja toivat esille lappilaisuutta, mikä näkyi muun muassa tarjoilijoiden showpöydän koristeissa, ravintola- ja catering-alan lehtori Maria Lehtinen kertoo tyytyväisenä.