Kittilän 9.-luokka voitti matkan Kuopion Taitaja-tapahtumaan

15.5.2024 julkaistu

Kittilän yläkoulun 9.-luokka voitti Taitaja9-kannustusjoukkueäänestyksen. He pääsevät Kuopioon leirikouluun ja seuraamaan Taitaja2024-tapahtumaa sekä kannustamaan pohjoisen joukkueita Taitaja9-kilpailussa.

Taitaja2024-tapahtuma järjestetään Kuopiossa 20.-23.5.2024. Ammattitaidon SM-kilpailuissa kilpailee 500 ammatillista opiskelijaa 50 kilpailulajissa. Tapahtuman yhteydessä järjestetään Taitaja9-kilpailu, joka on hyväntuulinen ja toiminnallinen kädentaitokilpailu yläasteikäisille nuorille.  

Taitaja9-kilpailuun on aluekilpailujen kautta karsittu mukaan 36 joukkuetta. Pohjoista Suomea kisassa edustavat Kittilän yläkoulun, Rovaniemen Rantavitikan koulun, Sodankylän Tähtikunnan koulun sekä Kempeleen Linnakankaan koulun joukkueet. Lisäksi onni potkaisi Kittilän yläkoulun 9-luokkaa, sillä he voittivat äänestyksessä leirikoulumatkan ja pääsevät kannustamaan luokkatovereitaan ja muita pohjoisen Taitaja9-kisaajia.  

Idea kannustusjoukkueen valinnasta ja reissun mahdollistamisesta lähti Rakennusteollisuus ry:n Janne Suntiolta, joka on toiminut asiassa puuhamiehenä. Kannustusjoukkue valittiin äänestyksellä, ja pienen pohjoisen kylän voitto äänestyksessä olikin melkoinen yllätys. Äänestyksessä annettiin yhteensä noin 4 500 ääntä, joista Kittilän Taitaja9-joukkue Karhukopla vei melkoisen potin yli 1 000:lla äänellä. 

- Tämä oli huikea saavutus ja osoitus siitä, että pohjoinen sijainti ja hajallaan asuminen eivät ole este sille, että täälläkin voidaan saavuttaa kaikki se mitä muuallakin – ja enemmänkin, Koulutuskuntayhtymä OSAOn Taitaja9-aluekoordinaattori Sauli Jaara iloitsee.  

Rakennusteollisuus ry toimii kannustusjoukkueen matkan yhteistyökumppanina tarjoten majoituksen ja välipalat. Linja-autokyydin kannustusjoukkueelle sekä pohjoisen Taitaja9-kilpailijoille tarjoaa REDU. OSAO tarjoaa joukkueille lounaan menomatkalla.  

Kuva: Jarkko Heikkinen