JATKUVA HAKU

Voit hakea milloin vain!

Pohjakoulutusvaatimuksena perustutkintoihin on suoritettu peruskoulu (perusopetuksen oppimäärä) tai lukio sekä riittävä opetuskielen taito. Ellei erikseen ole ilmoitettu, opetuskieli perustutkinnoissa on suomi.

Voit hakea jatkuvassa haussa perustutkintoihin jos sinulta puuttuu ammatillinen tutkinto, opiskelusi on aiemmin jäänyt ammatillisessa koulutuksessa kesken tai jos olet jo suorittanut toisen alan ammatillisen tutkinnon, lukion, ylioppilastutkinnon, korkeakoulu- tai yliopistotutkinnon. Kaikki aikaisemmat koulutuksesi ja opinnot (myös kesken jääneet) sekä työkokemuksesi huomioidaan.
 

Mihin tutkintoihin voin hakea jatkuvassa haussa?
Ilmoitamme tällä sivulla vapaat tai vapautuvat opiskelupaikat perustutkinnoissa paikkakunnittain. Mikäli haluamaasi perustutkintoon ei tällä hetkellä ole vapaita opiskelupaikkoja, seuraa sivujamme. Haettavana olevat ammatti- ja erikoisammattitukinnot sekä ammatillisen täydennyskoulutuksen löydät koulutuskalenterista.

Jos sinulla on aiemmin hankittua osaamista alalta tai kesken jäänyt ammatillinen tutkinto, voit hakea jatkamaan opiskelua myös niihin tutkintoihin, joissa ei ole ilmoitettu vapaita opiskelupaikkoja.
 

Yhteishaku, jatkuva haku vai koulutuskalenteri?
Voit hakea jatkuvassa haussa myös yhteishaussa haettaviin elokuussa alkaviin perustutkintoihin. Yhteishakuun varatut perustutkintojen aloituspaikat täytämme kuitenkin ensisijaisesti yhteishaussa hakeneilla, joten jos olet hakukelpoinen yhteishaussa eli sinulla ei ole peruskoulun tai lukion jälkeen suoritettua toisen asteen tutkintoa, korkeakoulututkintoa tai yliopistotutkintoa, suosittelemme hakemaan yhteishaussa. Haettavana olevat ammatti- ja erikoisammattitukinnot sekä ammatillisen täydennyskoulutuksen löydät koulutuskalenterista.
 

Vapaita tai vapautuvia opiskelupaikkoja seuraavissa perustutkinnoissa:

 

ROVANIEMI:       

  • Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto: luonto-ohjaaja / ympäristönhoitaja 
  • Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto: kokki / tarjoilijavastaanottovirkailija
  • Pintakäsittelyalan perustutkinto: maalari 
  • Puualan perustutkinto: puuseppä  
  • Tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto: vaatetusompelija
  • Rakennusalan perustutkinto: talonrakentaja HUOM! Pääsyvaatimuksena riittävää aikaisempaa kokemusta alalta, esimerkiksi kesken jääneitä opintoja, alan työkokemusta tai suoritettuna aikaisempi tekniikan ja liikenteen alan perustutkinto, jota voidaan hyödyntää rakennusalalla.
  • Elintarvikealan perustutkinto: leipuri-kondiittori / elintarvikkeiden valmistaja / lihatuotteiden valmistaja (Huom! Pääsyvaatimuksena riittävää aikaisempaa kokemusta alalta, esimerkiksi kesken jääneitä opintoja, alan työkokemusta tai suoritettuna aikaisempi perustutkinto, jota voidaan hyödyntää elintarvikealalla.) 

 

KEMIJÄRVI

 

KITTILÄ, LEVI-INSTITUUTTI

 

SODANKYLÄ


 

Muun perustutkintotarjontamme löydät näiltä sivulta. Myös niissä vapaita tai vapautuvia opiskelupaikkoja voit tiedustella suoraan hakupalveluista tai opinto-ohjaajalta tai kysyä mahdollisuutta suorittaa kesken jääneet opiskelut ammatillisessa oppilaitoksessa loppuun.

Katso myös aikuiskoulutuskalenterissamme haussa olevat koulutukset. 

 

Hakeminen jatkuvassa haussa perustutkintoihin 

Sähköisen hakulomakkeen linkki alla.

hakulomake-jatkuva-haku.png

Voit myös täyttää tämän sivun lopusta löytyvän tulostettavan hakulomakkeen ja toimittaa sen hakupalveluihin.

 HUOM!
Jatkuvan haun hakemukset käsitellään kuukausittain kalenterikuukauden viimeisellä viikolla.
Päätös opiskelijaksi ottamisesta toimitetaan hakijalle seuraavan kuukauden 1. viikolla.

Tarkistamme henkilöllisyytesi ja opiskelu- ja työtodistuksesi viimeistään, kun otat opiskelupaikkasi vastaan. Siihen saakka päätös opiskelijaksi ottamisesta on ehdollinen. Päätös voidaan purkaa, mikäli olet antanut hakemuksessa oleellisesti väärää tietoa.

 
Paperinen hakulomake

Voit myös hakea perinteisellä postitse lähetettävällä paperilomakkeella, jonka löydät sivun lopusta.

Paperinen hakulomake toimitetaan hakutoimistoon:

Posti- ja käyntiosoite
Lapin ammattiopisto (Lapin koulutuskeskus REDU 1.1.2018 alkaen)
Hakutoimisto
Jokiväylä 9
96300 Rovaniemi

Kysy lisätietoa vapaista opiskelupaikoista tai hakeutumisesta puh. 020 798 4100 tai haku@redu.fi