Hankesivut
muut hankkeet 

lappiluxus.png

LAPPI LUXUS - Palveluja ja tuotteita lappilaiseen hyvinvointimatkailuun

Projektin kesto 1.8.2019 - 31.12.2021
Rahoittaja: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) / Lapin liitto
Kokonaiskustannukset: 351 254 €
EU-tuki: 263 438 €

Euroopan aluekehitysrahasto      Vipuvoimaa EU:lta      Lapin liittolapinamk_rgb.jpgREDU logo pysty120.png

LAPPI LUXUS -hankkeessa tuetaan lappilaisten luonnontuote-, hyvinvointi- ja matkailualan yritysten yhteistyötä ja elinvoimaa sekä kehitetään matkailun ympärivuotisuutta.
Lappilaista luksusta ovat puhdas luonto, vuodenajat, hiljaisuus, yötön yö tai tähtitaivas. Kokonaisvaltainen kokemus syntyy aidoista, paikallisista ja luonnonmukaisista hyvinvointia edistävistä palveluista ja tuotteista.

Tavoitteena on, että lappilaista luksusta tuottavat yritykset löytävät hankkeen avulla toisensa ja kehittävät palveluja sekä konkreettisia tuotteita hyvinvointi- ja matkailualan yrityksille paikallisuutta, terveellisyyttä ja ekologisuutta korostaen. Tuotteiden tarinallistamisessa hyödynnetään hankkeessa kerättyä perinne- ja tutkimustietoa yhä vaativampien asiakkaiden tarpeisiin.

Hankkeessa kootaan yritysverkosto, joka mahdollistaa yhtenäisen luonnontuote- ja matkailualan LAPPI LUXUS –liiketoimintamallin kehittämisen. Liiketoimintamallissa huomioidaan paikallisuus, ympärivuotisuus, kansanperinne- ja tutkimustieto, luonnontuotteet, raaka-aineet sekä toiminnan kannattavuus. Liiketoimintamalli kytkee pienet luonnontuotteita hyödyntävät yritykset osaksi lappilaista matkailuklusteria ja vahvistaa pienten yritysten mahdollisuuksia kasvaa matkailuyritysten kanssa.

Lisätietoja

Lapin koulutuskeskus REDU

Aini Ojala 
Projektipäällikkö, +358 40 547 5012, aini.ojala(at)redu.fi
 

Lapin ammattikorkeakoulu / Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti MTI

Mirva Tapaninen
Koordinaattori, +358 40 527 6270, mirva.tapaninen(at) lapinamk.fi