Hankesivut
muut hankkeet 

Osaamista työvoimapoolista -hanke

Hankkeen toteutusaika 1.8.2018 - 31.12.2020

Työvoimapoolissa ovat mukana päätoteuttajana Lapin koulutuskeskus REDU, Eduro- säätiö Rovaniemeltä, Saura- säätiö Kemijärveltä, sekä Seita-säätiö Sodankylästä. Hankkeen lähtökohtana on työmarkkinoilla vallitseva osaajapula. Työnantajilla olisi tarjota työtä, mutta osaavia ja työnantajien tarpeisiin vastaavia työntekijöitä ei välttämättä löydy.

Säätiöiden ja oppilaitoksen yhteistyöllä hankkeen asiakkaille koulutetaan juuri sitä osaamista, jota he työllistyäkseen tarvitsevat. Keskeistä on työnantajien, oppilaitoksen ja säätön välinen yhteistyö, jonka avulla uuden osaamisen hankkiminen tapahtuu joustavasti eri opiskeluympäristöjä hyödyntäen.

Työvoimapoolin asiakkaat voivat olla työttömiä työnhakijoita, työelämään palaavia, tai opiskelijoita. Alussa heidän osaamisensa vahvuuksineen ja kehittämistarpeineen selvitetään esimerkiksi työkokeilujaksolla. Tämän jälkeen tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS) yhteistyössä työnantajan, oppilaitoksen asiantuntijan ja säätiön koulutusvalmentajan kanssa. Henkilökohtaistamisessa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen, ja suunnitellaan uuden osaamisen hankkimisen sisällöt ja tavat. Vaihtoehtoina voi olla esimerkiksi oppisopimusopiskelu tai työpajaopiskelu.

eduro.png   sakura.png   Seita Säätiö  redu-vaaka_150.png

 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK