Hankesivut
muut hankkeet 

LAPPI LUXUS - Palveluja ja tuotteita lappilaiseen hyvinvointimatkailuun -hanke

Lapin koulutuskeskus REDU
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti MTI

Luonnontuotealalle on viime vuosina syntynyt yrityksiä, joissa luonnontuotteita hyödynnetään hyvinvointipalveluissa ja matkailussa.

LAPPI LUXUS -hankkeessa kootaan luonnontuote-, hyvinvointi- ja matkailualan yritysverkosto. Kohderyhmänä ovat luonnontuotealan yritykset, jotka valmistavat luonnonkosmetiikkaa, muita hyvinvointituotteita ja elintarvikkeita, sekä matkailu- ja hyvinvointialan yrittäjät, jotka hyödyntävät luonnontuotteita sekä Lapin tarinoita palveluissaan.

Verkosto mahdollistaa yhtenäisen luonnontuote- ja matkailualan LAPPI LUXUS -LIIKETOIMINTAMALLIn rakentamisen. Liiketoimintamallissa huomioidaan palveluiden ansaintalogiikka, paikallisuus, kansanperinne- ja tutkimustieto, luonnontuotteet ja raaka-aineet.

Tavoitteena on, että luonnontuote-, hyvinvointi- ja matkailualan yritykset löytävät paremmin toisensa ja kehittävät konkreettisia tuotteita, kuten kosmetiikkaa, kylpytuotteita, juomia ja ruokapalveluja. Hoitolaitoksille, sauna- ja matkailuyrityksille sekä ekokampaajille ja -kosmetologeille saadaan uusia tuotteita käyttöön paikallisuutta, terveellisyyttä ja ekologisuutta korostaen.

Hankkeessa kehitetään välineitä erityisesti pienten luonnontuote-, hyvinvointi- ja matkailualan yritysten järjestelmälliselle ja tavoitteelliselle kasvulle. Yritysten osaamista tuetaan mm liiketoimintasuunnitelmien laadinnassa, hinnoittelussa sekä lainsäädännön tuntemuksessa.

Liiketoimintamalli kytkee pienet luonnontuotteita hyödyntävät yritykset osaksi lappilaista matkailuklusteria ja vahvistaa pienten yritysten mahdollisuuksia kasvaa matkailuyritysten kanssa.

Hankkeen tavoitteena on muodostaa synergisiä yritysryhmiä, joita tuetaan hakemaan Maaseuturahaston yritysrahoitusta.

Hankkeen vaikuttavuutta lisätään opetusintegraatiolla, jossa yhdistetään luonnonvara-, hyvinvointi- ja matkailuosaaminen. Opetusintegraatio toteutetaan yhdessä yritysverkoston kanssa huomioiden yritysten tarpeet ja opintojaksojen tavoitteet. Opetusintegraation ansiosta opiskelijoiden liiketoimintaosaaminen vahvistuu mm. liiketoiminta- ja palvelukonseptien, markkinoinnin ja myynnin kehittämisessä.

Hankkeen hyväksytty kokonaiskustannusten määrä: 351 254 €, josta rahoitetaan Euroopan Unionilta saatavalla tuella 263 438 €.

 

Lisätietoja:

Lapin koulutuskeskus REDU

Ilmari Larjavaara 
Projektipäällikkö, +358 40 484 8865, ilmari.larjavaara(at)redu.fi
 
Aini Ojala 
Asiantuntija, +358 40 547 5012, aini.ojala(at)redu.fi
 
Jari Koivumaa 
Lehtori, +358 40 514 3962, jari.koivumaa(at)redu.fi

 

Matkailun tutkimus- ja koulutusinstituutti MTI

Mirva Tapaninen
Koordinaattori, +358 40 527 6270, mirva.tapaninen(at) lapinamk.fi

Euroopan unioni lippu - Euroopan aluekehisrahasto
Vipuvoimaa EU:lta 2014 - 2020 -logo

     REDU logo LUC - Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti MTI - logo

 

 
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK