LÄPSY - Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa

www.redu.fi/lapsy 
 
131274_OPH_hankelogo_150.jpg

 

ilo_150.jpg    SAKK_165.jpg

REDU_165.jpg

Ajankohtaista

Etusivu / Ajankohtaista
Pohjois-Suomen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät

SAKU ry järjestää yhdessä Lapin ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa Pohjois-Suomen ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin neuvottelupäivät. Päivien aikana tarkastellaan valtakunnallisesti ajankohtaisia opiskeluhyvinvoinnin asioita alueellisesta näkökulmasta.

Paikka: koulutuskeskus Kuerkievari, Äkäslompolo, Kolari
Ilmoittautuminen: ma  9.2.2015 mennessä sähköisellä lomakkeella sivustolla

 http://arjenarkki.fi/tapahtumat/2015/pohjois-suomen-opiskeluhyvinvoinnin-kehittamispaivat

SOLE-kysely kartoittaa liikkumistottumuksia

Läpsy hankkeen Rovaniemen Koulutuskuntayhtymän pilottien opiskelijat  osallistuvat huhti- toukokuun 2014 aikana SOLE kyselyyn. Kysely on osa Helsingin yliopiston interventiotutkimusta, jonka tavoitteena on suunnitella, toteuttaa ja arvioida ammatillisissa oppilaitoksissa teoriaan ja näyttöön perustuva yksilö- ja ympäristötasoihin kohdistuva interventio opiskelijoiden liikunnan lisäämiseksi ja paikoillaan istutun ajan vähentämiseksi. Lisätietoja tutkimushankkeesta osoitteessa:

http://blogs.helsinki.fi/nhankone/pa-intervention-study-description/
 

Iloa elämään

Itä-Lapin ammattiopistossa Kemijärvellä  jatkuu rästipajatoiminnan kehittäminen tarvelähtöisesti esim. viidennen  jakson kohteena on kieliopintojen suorittaminen. Iloa elämään (depressiokoulu) päättyi 10.4 ja toiminta jatkuu lukuvuonna 2013- 2014. Keväällä koulutamme syksyllä aloittavien ryhmien ryhmävastaavat käyttämään sähköistä HOPS- ja HOJKS lomaketta, jotta niiden kautta opintojen suorittamisen seuranta mahdollistuu. Laadimme oppilaitoksen toimintakäsikirjaa, jonka pitää olla valmis vuoden loppuun mennessä. Opiskeluhuollon prosessikuvauksissa otetaan huomioon toiminta, jolla edistetään opiskelijan suoriutumista tavoiteajassa ja vähennetään keskeyttämistä. Läpäisyn tehostamishankkeella on edustus Kemijärven kansalaisraadissa, jossa on jäseniä yläkouluista, toiselta asteelta ja nuorisojärjestöstä.

AMIS tutuksi

Itä-Lapin ammattiopiston Läpsy toimijat suunnittelivat yhdessä yläkoulujen opinto-ohjaajan kanssa yhtenä nivelvaiheen yhteistyömuotona 6.2 järjestetyn AMIS tutuksi tapahtuman. Tapahtumaan osallistuivat 8 ja 9- luokkien oppilaat, jotka kilpailivat eri linjojen tehtävissä 4 hengen joukkueissa, joissa oli kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Ryhmä osallistui sekä palvelualojen että tuotantoalojen kilpailuun. Palaute tapahtumasta kaikkien osalta oli hyvin myönteinen ja samanlaista tapahtumaa toivotaan järjestettävän myös tulevina vuosina.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK