Kuntoportaiden avajaisia juhlittiin liikunnallisissa merkeissä

Ounasvaaran kupeeseen REDUn opiskelijatyönä rakennettujen kuntoportaiden avajaisia juhlittiin sateisessa säässä. REDU luovutti portaat virallisesti Rovaniemen kaupungille juhlatilaisuudessa.

Ounasvaaran kupeeseen valmistuneiden kuntoportaiden avajaisia vietettiin sateisessa kelissä. Vaikka sää ei suosinut, oli paikalla mukava määrä väkeä ja lämmin tunnelma. Kuntoportaat ovat tulleet kaupunkilaisille tutuksi jo rakennusaikana, ja ne ovat olleet lähiviikkojen aikana jo aktiivisessa käytössä. 

REDUn johtaja Saija Niemelä-Pentti luovutti portaat virallisesti Rovaniemen kaupungille. Portaiden kunnossapitoon tarkoitetun työkalusetin vastaanotti Rovaniemen kaupungin liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen


Saija Niemelä-Pentti luovutti portaat, vastaanottajana Pekka Hämäläinen. 

Portaat sijaitsevat Ounasvaaran talvikävelyreittien kaupunginpuoleisessa alkupäässä, joten ne ovat helpon matkan päässä sekä kaupungin keskustasta että esimerkiksi Santasportilta. Ne ovatkin houkutelleet jo monen ikäisiä käyttäjiä, ja muun muassa urheiluseurat ovat ottaneet ne osaksi kesätreenejään. 

- Kuntoportaat ovat olleet ahkerassa käytössä jo ennen avajaisia. Tällä viikolla otettiin käyttöön laskuri, jonka mittaama päiväkohtainen ennätys lähipäivien aikana on 1576 ohitusta, Pekka Hämäläinen iloitsee. 

Portaat julistettiin virallisesti käyttöönotetuiksi, kun kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Eemeli Kajula ja REDUn hallituksen puheenjohtaja Vesa Haapala leikkasivat nauhan. 

Avajaistapahtumassa REDUn rakennusalan opiskelijat olivat esittelemässä portaita ja pyörittämässä erilaisia kilpailupisteitä, joissa sai koettaa taitojansa muun muassa ruuvauskisassa, tai mittailla voimia leuanvedossa. Portaiden rakentamisesta vastasivat ensimmäisen vuoden rakennusalan opiskelijat, opettajansa Jussi Hauloksen johdolla. Opiskelijat kertovat oppineensa etenkin tarkuutta porrastyömaalla, sillä pienetkin virheet kertaantuvat pitkässä rakennelmassa suuriksi. Portaat sisältävät 134 askelmaa, ja kokonaisuus on lähes sata metriä pitkä. 

Kaiteiden tukirakenteet ovat REDUn kone- ja tuotantotekniikan valmistamat, kuin myös luonnonkivistä tehdyt kahvakuulat, joilla voi kuntoilla porrastreenin lomassa. 

Avajaisissa sai osallistua erilaisiin kilpailuihin, joita rakennusalan opiskelijat ohjasivat.