Työyhteisön osaamisella kilpailukykyä

Henkilöstössäsi on enemmän osaamista kuin arvaatkaan! Tuomalla osaamisen esille ja kehittämällä sitä, parannat kilpailukykyänne tehokkaasti.

Henkilöstön osaamisen kehittämisen on kuitenkin oltava harkittua ja suunnitelmallista. Summittainen täydennyskoulutus on usein hukkaan heitettyä rahaa, kun taas suunnitelmallinen koulutus johtaa juuri tarvittavan osaamisen lisääntymiseen.


Tunnista osaaminen! 

C & Q -osaamiskartoitus:

1. Kartoitus

Kartoituksia voi tehdä ammattiryhmittäin tai henkilökohtaisesti. Henkilökohtaisissa kartoituksissa työnantajan kanssa määritellään tarvittavat osaamisalueet. Työntekijä vastaajana käy arvioimassa oman osaamisensa. Kartoituksessa tämän hetkistä osaamista verrataan työssä vaadittuun osaamiseen. Näin nähdään millainen on työyhteisösi osaamiskuilu.
Lue lisää >>

2. Analysointi

Kartoituksessa selvinneiden osaamiskuilujen koko kertoo millaisen osaamisen hankkimiseen organisaation on syytä panostaa. Kartoituksen tuloksista saadaan piirrettyä täydellinen kuva henkilöstön osaamisen tasosta.

3. Kehittämissuunnitelma ja koulutus

Laadimme yhdessä lakisääteisen koulutussuunnitelman. Autamme hankkimaan parhaat koulutuspalvelut ja tarvittavat kehittämiskeinot sekä organisoimme tarvittavat sisällöt.

Redu Edu Oy_Osaamiskartoitus.pdf

 

ForeAmmatti -osaamiskartoitus:

ForeAmmati työnhaussa ja urasuunnittelussa

Voit tarkastella omaa osaamistasi monipuolisesti osaamiskartoituksen avulla ja selvittää mihin kaikkiin ammatteihin ja tehtäviin oma osaamisesi sopii. Työ- ja toimintakykyäsi pääset pohtimaan Työterveyslaitoksen Kykyviisari-itsearvioinnilla. Kaiken ForeAmmattiin keräämän tiedon voi halutessaan jakaa sinut ForeAmmattiin kutsuneen asiantuntijan kanssa ja saada sitä kautta lisätukea työllistymiseen.

Suomen vahvimmat Redu edu.jpg  stratos-osaamiskartoitus.png  LuotettavaKumppani.png