Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Tietosuoja: Rekisteröidyn oikeudet:

2. Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus tarkastaa omat henkilötietosi, ellei lainsäädännöllä on tietoihin pääsyä erikseen rajoitettu.

Omien tietojen tarkistaminen
Tietojärjestelmissä pystyt pääsääntöisesti itse tarkistamaan omat henkilötietosi omilla käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla.

Lisätietoa tästä löydät ko. käsittelytoiminnon tietosuojaselosteessa ja käyttöohjeissa. Kts. redu.fi/tietosuojaselosteet.

Tietopyyntö omista henkilötiedoista

Mikäli käyttöoikeutesi REDUn tietojärjestelmiin on päättynyt, voit tehdä tietopyynnön omista henkilötiedoistasi.

Sähköisesti käsiteltävät, tietojärjestelmissä olevat henkilötietosi toimitetaan Sinulle sähköisessä muodossa tietoturvallisesti esim. turvapostilla.

Huomio, että mikäli tietojasi ei enää löydy tietojärjestelmästä, koska niiden säilytysaika tietojärjestelmässä on päättynyt ja tiedot on poistettu tai olet aiemmin pyytänyt ne poistamaan, emme voi toteuttaa tietopyyntöäsi. Voit tällöin saada tiedon, että tietojasi ei enää käsitellä tietojärjestelmissä.

Tietojärjestelmistä poistetut tietosi tai osa niistä on myös saatettu siirtää päätearkistoon, mikäli lainsäädäntö velvoittaa niitä edelleen säilyttämään. Päätearkistoon siirrettyjen tietojen hakemista, kopioimista tai digitoinnista ja Sinulle toimittamisesta voidaan periä maksu.

Mikäli henkilötietojasi käsitellään vain manuaalisesti (paperilla), Sinulle järjestetään tilaisuus päästä tutustumaan henkilötietoja sisältäviin asiakirjoihin niiden käsittelypaikassa. Muista tehdä ensin tietopyyntö, ilmoitamme Sinulle, milloin voit tulla tarkistamaan tietosi. Manuaalisten asiakirjojen digitoinnista tai kopioinnista ja toimittamisesta Sinulle voidaan periä maksu.
 

Tietopyynnön tekeminen:

Täytä tietopyyntölomake ja toimita se lomakkeessa olevan ohjeen mukaisesti lähimpään REDUuun.