Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Turvallisuus REDUssa

Turvallisuus on tärkeää Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn toiminnassa. Aktiivisella ja ennakoivalla otteella pyrimme vaikuttamaan kokonaisturvallisuuteen ja minimoimaan tapaturmat. Henkilöstö, opiskelijat ja asiakkaat ovat meille tärkeitä ja pyrkimyksemme on, että jokainen tiloissamme työskentelevä, opiskeleva tai vieraileva henkilö myös tuntee olonsa turvalliseksi. Turvallisuustoiminta on yhtenäistä kaikissa REDUn toimintayksiköissä.

Turvallisuustoimintamme:

  • opimme koko ajan uutta
  • kehitämme turvallisuuttamme kattamaan kaikki turvallisuuden osa-alueet
  • turvallisuutta seurataan ja mitataan
  • onnettomuudet ja vaaratilanteet pyritään ennakoimaan ja torjumaan mahdollisimman tehokkaasti

 

Turvallisuusuutisia

Ethän kikkaile!

13.9.2019 Vietetään tapaturmapäivää.Tee aloite turvallisuuden parantamiseksi - parhaat aloitteet palkitaan! Lisätietoa: www.kotitapaturma.fi/tapaturmapaiva.

REDUn turvallisuusilmoitus

Turvallisuusilmoitusta on muokattu 16.4.2019. Turvallisuusilmoituksen kautta voit ilmoittaa kaikki turvallisuuteen liittyvät tapahtumat; turvallisuusaloitteet, vaaratilanneilmoitukset, läheltäpiti-ilmoitukset, uhkaavat tilanteet, tapaturmat jne.

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4.2019

Kansainvälistä työturvallisuuspäivää vietetään maailmanlaajuisesti 28. huhtikuuta. Päivän viettoa koordinoiKansainvälinen työjärjestö ILO, joka täyttää tänä vuonna sata vuotta. Juhlavuoden teemana on "Social Justice, Decent Work".

 

Allergiaviikko 8.-14.4.2019

Allergiaviikko on Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n jokavuotinen kevätkampanja. Kampanjaa on järjestetty lähes 20 vuotta ja sen tavoitteena on herättää huomiota herkkyyksiin ja allergioihin, auttaa arjessa ja lisätä tietoisuutta allergioiden yleisyydestä.

Allergiaa voivat aiheuttaa monet asiat.  

Allergista nuhaa on 20–30 prosentilla suomalaisista. Allergisesta nuhasta puhutaan silloin, kun jokin allergeeni, esimerkiksi siitepöly, aiheuttaa aivastelua, nenän vuotamista ja kutinaa. Usein mukana on myös silmäoireita.

Suomalaisista noin 20 prosenttia on siitepölyallergisia. Kevätkesällä oireita aiheuttavat erityisesti koivun ja lepän siitepöly, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä pujo.

Noin 2–5 prosenttia aikuisväestöstämme ja lapsista 5–8 prosenttia saa allergiaoireita ruoka-aineista. Ruoka-allergiaa aiheuttaa erityisesti kananmuna, lehmänmaito, viljat, kasvikset, hedelmät ja vihannekset.

Allergiaa voivat aiheuttavia myös esimerkiksi lemmikkieläimet erityisesti marsut, hamsterit, hiiret, rotat ja kanit, luonnonkuminikkeli, kumikemikaalit, jotkut lääkkeet, kuten antibiootit sekä jotkut kuume- ja särkylääkkeet, hyönteisten pistot, erityisesti hyttysten, ampiaisten ja mehiläisten pistot.

Samalla henkilöllä voi olla useita allergioita. Esim. Hajusteallergia, Hartsiallergia, Hyönteisallergiat, Kemikaaliallergia, Kosmetiikka-allergia, Lemmikkieläinallergiat, Luonnonkumiallergia eli lateksiallergia, Nikkeliallergia, Pölyallergia, Ruoka-aineallergia, Siitepölyallergia

22.2.2019 Vaaratilanneilmoitus tai turvallisuusaloite

REDU.fi sivuille on tehty uusi linkki vaaratilanteen tai turvallisuusaloitteen tekemiseen. Kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen vaarallisesta tilanteesta, jonka huomaa oppilaitoksemme toiminnassa tai esittää aloitteen, joka parantaisi turvallisuutta. Mikäli haluat palautetta toimista, niin laitathan yhteystietosi mukaan. 

30.1.2019 Nyt voit tehdä vaaratilanneilmoituksen (läheltäpiti-ilmoitus) sekä sisäilmailmoituksen tältä sivustolta.

Vaaratilanneilmoituksen voi tehdä kuka vain, joka huomaa vaarallisen tilanteen tai vaarallisen paikan oppilaitoksemme tiloissa, piha-alueilla tai muussa oppilaitoksemme toiminnassa.

Sisäilmailmoituksen tekemällä voit antaa meille tietoa oppilaitoksemme rakennusten sisäilmasta. Erittelethän ilmoitukseen tilan tarkkaan sekä syyn, miksi ilmoituksen teet. Ilman näitä tietoja tilojen tutkiminen on lähes mahdotonta.

 

Lomakkeiden tietosuojaselosteet

Turvallisuuspäällikkö

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän turvallisuuspäällikkö

Karisaari Tiina
Puh. 020 798 4970

Sähköposti: tiina.karisaariatta.pngredu.fi 

Lisätietoa: redu.fi/turvallisuus

 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK