Lapin koulutuskeskus REDU

Open Badge -osaamismerkki

Mikä on Open Badge -osaamismerkki?

Open Badges on Mozilla-säätiön kehittämä avoin standardi, jonka avulla voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaamista, saavutuksia ja taitoja. Käytännössä Open Badge -osaamismerkki on kuva, joka sisältää informaatiota. Merkin myöntäjä kertoo siinä merkin saajan osaamisesta, taidoista tai saavutuksista.

Open Badgen avulla voit tuoda esille osaamistasi, esimerkiksi:
- hiljaisen tiedon ja aiemmin hankitun osaamisen näkyväksi tekemisessä
- portfoliotyöskentelyssä

 

Osaamismerkin saaminen ja käyttäminen

Voit hakea osaamismerkkiä sitä myöntävältä organisaatiolta, kun tietosi, taitosi ja saavutuksesi täyttävät merkin kriteerit. Osaamismerkit eivät ole sidoksissa työkaluihin tai opintojen aikaisiin järjestelyihin, vaan ne ovat käytössäsi aina. Eri yhteyksistä saavutetut osaamismerkit tekevät näkyväksi eri aikoina ja eri paikoista saavutetun osaamisen.

Open Badge Passport on ilmainen palvelu, jossa voit vastaanottaa ja säilyttää osaamismerkkejä. Palvelun kautta voit myös jakaa merkit kenelle haluat ja koska haluat. Voit esitellä osaamismerkkejäsi myös eri sovelluksissa, esimerkiksi Kyvyt.fi -portfoliossa, Facebookissa, Google+:ssa, Twitterissä ja LinkedInissä.

REDUn myöntämät osaamismerkit

REDU myöntää Open Badge -merkkejä opiskelijoilleen.

Palkitsemme sinut toiminnastasi, kun:
- osallistut Taitaja-kisojen finaaliin
- toimit aktiivisesti opiskelijaraadissa
- tai olet muulla tavoin osoittanut erityistä osaamistasi opiskelun aikana

 

Osaamismerkin hakeminen

Ennen ensimmäisen merkin hakemista kannattaa luoda Open Badge Passport -tili, jonka avulla säilytät ja julkaiset merkkisi turvallisesti. Selainsuositus Chrome tai Mozilla Firefox. Huom! Käytä sellaista sähköpostiosoitetta, jonka kautta voit palauttaa salasanasi myös valmistuttuasi.

 

logojono_2016.png

 

Hae haluamaasi osaamismerkkiä klikkaamalla sen kuvaketta (selainsuositus Chrome tai Mozilla Firefox). Täytä hakemuslomake ja lähetä. Merkki menee automaattisesti Open Badge Passport -tilillesi. Voit jakaa merkin julkiseksi, tulostaa sen paperille tai liittää sosiaalisen median profiileihisi.

2018

 

2017

   

2016