Lapin koulutuskeskus REDU

Monistaminen ja kopiointi

Opetuksessa käytettävä oppimateriaali jaetaan opiskelijoille pääsääntöisesti digitaalisesti (sähköisesti) Moodle -verkko-oppimisalustalla tai Office365 -pilvitallennustilassa (One Drive). Opiskelija voi tallentaa saamansa aineiston talteen omaan One Drive -kansioon, oman koneen kiintolevylle yms.

Opiskelijalla on mahdollisuus tulostaa materiaalit paperille omalla kustannuksella oppilaitoksessa tai kotona omalla tulostimellaan

Tulostaminen paperille ja kopiointi oppilaitoksessa

Opiskelijalla on mahdollisuus halutessaan tulostaa tai kopioida saamansa sähköinen materiaali paperille oppilaitoksen kopiokoneilla. Tätä varten hän saa käyttöönsä puhelimeen /- suojakoteloon tai vastaavaan kiinnitettävän kopiointitägin -tarran (ilmaiseksi), jolla pääsee avaamaan tulostimen. Uusilla opiskelijolla tägiin on ladattuna valmiiksi 10 euroa rahaa ja sen avulla kopiointi sujuu pitkäksi aikaa. Kun saldo alkaa olla käytettynä, opiskelija tai hänen huoltaja voi ostaa verkkokaupasta lisää saldoa haluamansa summan edestä. Saldoa voi ostaa lisää myös REDUn ravintoloiden kassoilta muina kuin, lounasaikoina. Opiskelija pääsee tulostamaan itselleen materiaalia työpäivien aikana missä tahansa REDUn yksiköissä. Opiskelijat ohjeistetaan ja perehdytetään tulostuslaitteiden käyttöön opiskelun alkuvaiheessa.

Kopioiden hinnat

Kopioiden hinnat opiskelijoille 8.8.2019 alkaen:

A4 mustavalkoinen     0,075 € / sivu 
A4 värillinen    0,25 € / sivu
A3 mustavalkoinen     0,15 € / sivu
A4 värillinen      0,35 € / sivu

 
Hinnat ovat arvonlisäverottomia Arvonlisäverolain 39 § mukaisesti.
 

Ohjeita:

  • Uudet kopiokortit löytyvät toimintayksiköiden opintotoimistosta. 
     
  • Saldoa voi ostaa verkkokaupasta, linkki sivun lopussa tai opiskelijaravintolan kassalta (ei ruuhka-aikoina).
     
  • Opintojen päättyessä kortit palautetaan opintotoimistoon, virastomestareille tai oma ohjaajalle, jotka toimittavat kortit ICT-palveluille. Kortin voi palauttaa myös suoraan ICT-palveluille.
     
  • Kopionti ja monistussaldo on sidottu käyttäjätunnukseen eli saldo katoaa kun verkon tunnus poistetaan opiskelun päätyttyä. Toisin sanoen uudelleen kiertoon laitettava kortti ei sisällä edellisen käyttäjän saldoa.