Lapin koulutuskeskus REDU

Kittilän toimintayksikön opiskelijoiden terveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon päätoimipiste on osoitteessa Valtatie 9 B 4.

Terveydenhoitajan vastaanottotilat ovat toimintayksikön 1.kerroksessa (luokka 104 vieressä). Vastaanottoajat ovat nähtävissä koulun ilmoitustaululla sekä poikkeuksista tiedotetaan myös oppilaille sähköpostitse.

Opiskeluterveydenhuollon palveluihin kuuluvat terveydenhoitajan ja lääkärin tekemät terveystarkastukset. Kittilän opiskelijoiden terveydenhuoltopalvelut ja suun terveydenhuollon palvelut järjestää Kittilän kunta.

Terveydenhoitajan palvelut ovat maksuttomia, sairaanhoidollisista lääkärikäynneistä peritään terveyskeskusmaksu 18 v. täyttäneiltä.

Voit hakeutua oma-aloitteisesti terveydenhoitajan vastaanotolle, kun tarvitset apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa tai sairastuessasi. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluvat terveystarkastukset, raskauden ehkäisyyn ja jälkiehkäisyyn liittyvät asiat, rokotukset, matkailuun liittyvä terveysneuvonta sekä muut terveyteesi liittyvät asiat. 
 

Terveydenhoitaja

Heli Hanhivaara
puh 040 673 5324
heli.hanhivaara@kittila.fi

Terveydenhoitaja on tavoitettavissa pääsääntöisesti keskiviikkoisin Levi-instituutilla. Muulloin puhelimitse, sähköpostitse tai oppilaitoksen henkilöstön avulla.

Terveydenhoitajan puhelinajat:
Maanantai-Keskiviikko klo 8.00 - 9.00 ja 15.00 - 16.00
Torstai-Perjantai         klo 8.00 - 9.00

Muina aikoina vastaanotto ajanvarauksella osoitteessa Valtatie 9B, asuntolarakennus, koulukeskus.
 

Lääkäripalvelut

Koululla lääkäri tekee terveystarkastukset erikseen sovittavina aikoina kaikille opiskelijoille joko ensimmäisenä tai toisena opiskeluvuotena.

Päivystys ja ensiapu

Kittilän terveyskeskus, päivystyspoliklinikka
Sairaalatie 2, 99100 Kittilä
Ajanvaraus puh. 0400 356 498
 

Maksut

Terveyskeskusmaksu

Vuoden ensimmäisen käynnin jälkeen laskutetaan automaattisesti vuosimaksu, ellei asiakas käy terveyskeskuksen potilastoimistossa ilmoittamassa/soita, että haluaa maksuksi käyntimaksun.
- vuosimaksu 36 euroa (voimassa kalenterivuoden) tai
- käyntimaksu 18 euroa (peritään kahdelta käynniltä vuodessa)

Päivystysmaksu

Päivystysmaksu 24,80 euroa  peritään käynneiltä arkisin klo 20.00-8.00 välillä ja käynneiltä lauantaisin, sunnuntaisin sekä pyhäpäivinä. Päivystysmaksu peritään, vaikka olisi maksanut vuosimaksun.

Päivystyspoliklinikka on tarkoitettu potilaille, joiden sairaus vaatii välitöntä hoidon arviointia ja hoitoa, ja joiden hoitoa ei voida siirtää ilman merkittävää terveydellistä haittaa myöhemmäksi. Äkillisissä sairaus- hätä- ja tapaturmatapauksissa ei tarvita ajanvarausta.

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

Kunta huolehtii kansanterveyslain mukaisesti opiskelija-terveydenhuollosta, johon kuuluu myös suun terveydenhuolto.
Toisen asteen opiskelijalla on oikeus suun terveysneuvontaan ja palvelutarpeen kartoitukseen kerran opiskelun aikana.
Kittilän kuntalaiset alle 18 -vuotiaat opiskelijat ovat kutsujärjestelmän piirissä ja heidät kutsutaan hammashoitolaan henkilökohtaisen hoitosuunnitelman mukaisiin tutkimuksiin.

Muutto

Opiskelijan muuttaessa paikkakunnalle hammashuolto ei saa automaattisesti ilmoitusta muutosta. Muualta muuttaneiden opiskelijoiden on itse hakeuduttava tarpeen vaatiessa hammastutkimuksiin ja -hoitoon.

 

Hammashoito opiskelupaikkakunnalla

Kiireellinen (ns. särkypäivystys) ja kiireetön hammashoito järjestetään opiskelupaikkakunnalla, riippumatta kotipaikkakunnasta.

Potilaat, joilla on äkillisiä särkyjä, voimakkaita oireita, turvotuksia, tulehduksia ja tapaturmapotilaat hoidetaan joko päivystyksenä tai kiireellisenä.

Kiireetön hammashoito on mahdollista kerran opiskelun aikana, jolloin selvitetään suun terveysneuvonnan ja palvelujen tarve.

Asiakasmaksut

Peruuttamattomasta poisjäännistä 15 – vuotta täyttäneiltä peritään 44,30 €. (Asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 9.10.1992/912).

Opiskelijan tai hänen vanhempiensa tulee huolehtia varatun ajan perumisesta.
18–vuotta täyttäneiltä peritään maksuasetuksen mukaiset hammashoitomaksut.

Yhteystiedot

Ajanvaraus ma - to  klo 8.00 – 15.00, pe klo 8.00 – 13.00

Kittilän terveyskeskuksen hammashoitolan ajanvarauksen puh.040 546 3901 (TELE-Q takaisinsoittojärjestelmä, johon voi jättää ääniviestin, mutta ei tekstiviestejä)

Viikonloppuisin ja arkipyhinä hammaslääkäripäivystys on järjestetty Lapin kuntien yhteistyönä.

Ajanvaraus klo 9.30 -10.30  puh. 010 633 8330.

Katso myös: Kittilän opiskelijaterveydenhuolto

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK