Lapin koulutuskeskus REDU

Opintotuki

Ammatillisessa peruskoulutuksessa ja omaehtoisessa aikuiskoulutuksessa sinulla on mahdollisuus saada opintotukea opiskelusi aikana. Opintotuen edellytyksenä on, että opiskelusi on päätoimista. Esim. jos olet olet poissa opetuksesta ja opiskelusi etene, opintotuen saaminen saattaa katketa.
 

Opintotuen hakeminen

Opintotukihakemuslomakkeita saat opintotoimistosta ja Kelalta. Hakemus kannattaa jättää heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta, koska käsittelyaika saattaa olla pitkä. Opintotukihakemuslomakkeet voi palauttaa opintotoimistoon. 

Opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä sekä valtion takaamasta opintolainasta. Opintoraha ja asumislisä ovat etuisuuksia, joita sinun ei tarvitse maksaa takaisin. Opintolaina maksetaan takaisin ja sen takaisinmaksu alkaa useinmiten opintojen päätyttyä.

Jos saat lapsilisää, eläkettä, työttömyysetuutta tai jotain muuta koulutustukea, sinulla ei ole oikeutta opintotukeen. Opintotuen saannin edellytyksenä on säännöllinen opiskelu. Jos sinulle kertyy runsaasti poissaoloja, ilmoitetaan tästä Kelalle, joka keskeyttää tuen maksamisen ja perii aiheetta maksetun tuen takaisin.

Lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilla.