Lapin koulutuskeskus REDU

Arvioinnin tarkistaminen ja oikaisu 

Opiskelija joka on tyytymätön saamaansa osaamisen arvointiin tai arvosanaan, voi pyytää sen tarkastamista ja oikaisua.

Jos osaamisen arvointi on hylätty, opiskelijalla on oikeus arvioinnin uusimiseen. Opiskelijalla on myös mahdollisuus hakea uusinta-arvointia arvosanan korottamiseksi.

Arvioinnin tarkastaminen

Opiskelija voi pyytää arvoinnin tehneiltä opettajilta ja työelämän arvioijilta kirjallisesti arvoinnin tarkastamista 14 päivän kuluessa siitä, kun opiskelija on saanut tietää arvoinnin tulokset sekä tiedot arviointiperusteiden soveltamisesta hänen suoritukseensa. Käytännössä tämä 14 päivän aikaraja alkaa siitä, kun arvoinnin tiedot on kirjattu StudentaPlus -opiskelijahallintojärjestelmään.

Arvoinnin tehneen opettajan ja työelämän arvoijan on tehtävä päätös arvioinnin tarkastamisesta viivytyksettä. Arvionnin tarkastamisen päätös ja mahdollisesti korjattu arvointi kirjataan opiskelijahallintojärjestelmään.
 

Arvioinnin oikaisu

Oikaisua on pyydettävä 14 päivän kuluessa siitä, kun opiskelija on saanut tiedon arvoinnin tarkastamispäätöksestä. Arvioninin oikaisua ei voi hakea suoraan, vaan vasta kun opiskelija on saanut arvioinnin tarkastamispäätöksen.

Tutkintokoulutuksen opiskelija
(perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto)

Mikäli tutkintokoulutuksen opiskelija on edelleen tyytymätön arvioinnin tarkastamiseen tutkintokoulutuksen opiskelija voi pyytää asianomaiselta työelämätoimikunnalta kirjallisesti oikaisua ko päätökseen.

Työelmätoimikuntien yhteystiedot löydät Opetushallituksen sivulta >>

VALMA- ja TELMA -opiskelija

Mikäli valmentavien (VALMA- ja TELMA-) koulutuksien opiskelija on edelleen tyytymätön arvioinnin tarkastamiseen, hän voi hakea arviointiin haetaan oikaisua rehtorilta liitteenä olevalla lomakkeella

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK