Lapin koulutuskeskus REDU

Opiskelijoilta perittävät maksut

Koulutus eli opetus- ja ohjaus sekä siihen liittyvät tukipalvelut ovat maksuttomia opiskelijalle valtion rahoittamassa perus-, ammatti- ja erkoisammattitutkintokoulutuksessa, työvoimakoulutuksissa ja valmentavissa koulutuksissa.

Lupa- ja korttikoulutukset, muu ammatillinen täydennyskoulutus, yksityisopetus sekä yritysten ja työnantajien ostama koulutus on maksullista. Maksullisesta koulutuksista ja niiden hinnasta tiedotetaan hakuilmoituksessa.

Opiskelijan henkilökohtaisessa käytössä olevat ja opiskelijan omaisuudeksi opiskelun päätyttyä jäävä opiskelumateriaali, vaatteet, työvälineet jne ovat maksullisia.

Opiskelijamateriaaleista ja tarvikkeista perittävät maksut ja muut opiskelijalta perittävät maksut 1.8.2018 alkaen

Kuntayhtymän hallituksen kokouksen 2.2.2018, § 4 päätöksen mukaisesti on kuntayhtymässä yhdenmukaistettu käytännöt opiskelijalta perittävistä maksuista. Käytäntö on yhdenvertainen kaikille Lapin koulutuskeskus REDUn ja Santasport Lapin Urheiluopiston opiskelijoille.

 1. Perusopiskelupaketti hankitaan jokaiselle opiskelijalle koulutuksen järjestäjän toimesta (sisältää mm. nimineula, kansio, paperia aloituspaketissa, kynä, pyyhekumi, viivain). Perusopiskelupaketti on maksuton myös ammatti- ja erikoisammattitutkinnon sekä oppisopimuskoulutuksen opiskelijalle.
   
 2. Materiaalimaksu 1 x vuodessa 60,00 euroa/opiskelija (opiskelutarvikkeet, paperit, monisteet, välinevuokraukset, yms.). Poikkeuksena Lentokoneasentajakoulutus, jossa oppimateriaali on pääasiassa väri- ja mustavalkokopioina, materiaalimaksu on 1 x vuodessa 100,00 euroa/opiskelija. 
   
  HUOM! Materiaalimaksu poistuu 1.8.2019 alkaen yhtymähallituksen 29.11.2018, § 138 tekemän päätöksen mukaisesti. Samalla REDUssa luovutaan opiskelijoille jaettavista paperimonisteista. Materiaali jaetaan jatkossa pääsääntöisesti vain sähköisesti.
   
 3. Vaatteet ja turvavälineet; opiskelijalle voidaan hankkia yksi logolla varustettu kesätyöasu ja yksi talvityöasu. Opiskelija maksaa itse hankinnasta 30 % (alv 0 % hinnasta) ja pitää vaatteet ja kengät itsellään koulutuksen päätyttyä. Vaatteiden ja kenkien täydennyshankinnasta opiskelija maksaa 70 % (alv 0 % hinnasta) ja pitää vaatteet ja kengät itsellään koulutuksen päätyttyä. Opiskelija vastaa vaatteiden ja kenkien huollosta ja kunnosta itse.
   
 4. Työvälineet (työvälineet, -kalut, pakit yms.) opiskelijalle voidaan hankkia opiskelun edellyttä-mät tarvikkeet. Opiskelija maksaa itse hankintahinnasta 30 % (alv 0 %) ja pitää työvälineet itsellään koulutuksen päätyttyä.
   
 5. Omaehtoisena ja oppisopimuskoulutuksena järjestettävissä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa opiskelijamaksu on;
   
  a) Ammattitutkinnoissa 200,00 euroa/tutkinto.
  b) Erikoisammattitutkinnoissa 400,00–500,00 euroa/tutkinto.
  c) Liikunnan ja valmennuksen ammatti- ja erikoisammattitutkintojen opiskelijamaksu on 1.000,00–2.500,00 euroa/tutkinto. (Urheiluopistoverkoston toteuttamissa liikunnan ja valmennuksen ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa nykyiset järjestämisluvat edellyttävät yhteistyötä urheiluopistojen kesken koskien myös opikelijamaksuja.
  d) Valtionosuusjärjestelmän ulkopuolella olevat koulutukset, joihin ei saada valtion avustusta, hinnoitellaan erikseen.
   
  Opiskelijamaksu kattaa opiskelusta aiheutuvat materiaali-, kopiointi- ja TVT- kustannukset. Opiskelussa tarvittavat oppikirjat, työasut ja suojavarusteet opiskelija hankkii itse.
   
  Omaehtoisessa ja oppisopimuskoulutuksessa opiskelijamaksun voi maksaa myös työnantaja.
   
 6. Passi- ja korttikoulutukset (sis. todistuksen), jotka eivät sisälly opiskelijan tutkintoon tai tutkinnon osaan, ovat opiskelijalle maksullisia. Hinta määräytyy sen hetkisen hinnoittelun mukaisesti.

Lupa- ja korttikoulutuksien ja niiden korttien ja passien maksut REDUn opiskelijoille

REDUn lupa, passi- ja korttikoulutukset, jotka eivät sisälly suoritetettavana olevaan tutkintoon, ovat maksullisia opiskelijalle. Näistä lupa- ja korttikoulutuksista peritään liitteenä olevan päätöksen mukainen hinta.

Mikäli lupa- tai korttikoulutus sisältyy suoritettavaan tutkintoon, luvan tai kortin edellyttämä koulutus on opiskelijalle maksuton. Tähän maksuttomuuteen ei sisälly tilattavasta korttista, passista perittävä hinta tai viranomaismaksu.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK