Lapin koulutuskeskus REDU

Opiskelijoilta perittävät maksut

Koulutus eli opetus- ja ohjaus sekä siihen liittyvät tukipalvelut ovat maksuttomia opiskelijalle valtion rahoittamassa perus-, ammatti- ja erkoisammattitutkintokoulutuksessa, työvoimakoulutuksissa ja valmentavissa koulutuksissa.

Lupa- ja korttikoulutukset, muu ammatillinen täydennyskoulutus, yksityisopetus sekä yritysten ja työnantajien ostama koulutus on maksullista. Maksullisesta koulutuksista ja niiden hinnasta tiedotetaan hakuilmoituksessa.

Opiskelijan henkilökohtaisessa käytössä olevat ja opiskelijan omaisuudeksi opiskelun päätyttyä jäävä opiskelumateriaali, vaatteet, työvälineet jne ovat maksullisia.
 

Materiaalien monistamisesta ja kopioinnista perittävät maksut 1.8.2019 alkaen

Hiilijalanjälkiä säästäen siirrymme elokuussa yhä aktiivisemmin käyttämään opiskelussa ja opetuksessa sähköisiä järjestelmiä ja oppimisalustoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että opettaja jakaa oman opetusmateriaalinsa sähköisessä muodossa opiskelijoille ja opiskelija tallentaa sen sähköiselle oppimisalustalle, pilvipalveluihin tai omaan verkkokansioonsa. Jokainen opiskelija saa REDUn verkkotunnukset käyttöönsä opiskelujen ajaksi ja hänellä on mahdollisuus käyttää opinnoissaan myös omaa tietokonetta ja/tai mobiililaitteita.

Opiskelijalla on mahdollisuus halutessaan tulostaa/kopioida saamansa sähköinen materiaali. Tätä varten opiskelija saa käyttöönsä puhelimeen tai vastaavaan kiinnitettävän kopiointitägin (ilmaiseksi), jolla pääsee avaamaan tulostimen. Tägiin on ladattuna valmiiksi 10 euroa rahaa ja sen avulla kopiointi sujuu pitkäksi aikaa. Kun saldo alkaa olla käytettynä, opiskelija/huoltaja voi ostaa verkkokaupasta lisää saldoa haluamansa summan edestä. Saldoa voi ostaa lisää myös REDUn ravintoloiden kassoilta (ei lounasaikaan). Opiskelija pääsee tulostamaan itselleen materiaalia työpäivien aikana missä tahansa REDUn yksiköissä. Opiskelijat ohjeistetaan ja perehdytetään tulostuslaitteiden käyttöön opintojen alkuvaiheessa. Santasport Lapin urheiluopiston opiskelijoille tulee käyttöön vastaava kopiointiratkaisu liitettynä henkilökohtaiseen kulkukorttiin, mistä lisätietoa opintojen käynnistyessä.

Sähköiseen materiaaliin siirtymisellä kasvamme ympäristövastuullisuuteen ja vähennämme paperin ja värikasettien kulutusta ja vastaavasti jätteen määrä vähenee.
 

Opiskelijamateriaaleista ja tarvikkeista perittävät maksut ja muut opiskelijalta perittävät maksut 1.8.2018 - 31.7.2019

Kuntayhtymän hallituksen kokouksen 2.2.2018, § 4 päätöksen mukaisesti on kuntayhtymässä yhdenmukaistettu käytännöt opiskelijalta perittävistä maksuista. Käytäntö on yhdenvertainen kaikille Lapin koulutuskeskus REDUn ja Santasport Lapin Urheiluopiston opiskelijoille.

 1. Perusopiskelupaketti hankitaan jokaiselle opiskelijalle koulutuksen järjestäjän toimesta (sisältää mm. nimineula, kansio, paperia aloituspaketissa, kynä, pyyhekumi, viivain). Perusopiskelupaketti on maksuton myös ammatti- ja erikoisammattitutkinnon sekä oppisopimuskoulutuksen opiskelijalle.
   
 2. Materiaalimaksu 1 x vuodessa 60,00 euroa/opiskelija (opiskelutarvikkeet, paperit, monisteet, välinevuokraukset, yms.). Poikkeuksena Lentokoneasentajakoulutus, jossa oppimateriaali on pääasiassa väri- ja mustavalkokopioina, materiaalimaksu on 1 x vuodessa 100,00 euroa/opiskelija. 
   
  HUOM! Materiaalimaksu poistuu 1.8.2019 alkaen yhtymähallituksen 29.11.2018, § 138 tekemän päätöksen mukaisesti. Samalla REDUssa luovutaan opiskelijoille jaettavista paperimonisteista. Materiaali jaetaan jatkossa pääsääntöisesti vain sähköisesti.
   
 3. Vaatteet ja turvavälineet; opiskelijalle voidaan hankkia yksi logolla varustettu kesätyöasu ja yksi talvityöasu. Opiskelija maksaa itse hankinnasta 30 % (alv 0 % hinnasta) ja pitää vaatteet ja kengät itsellään koulutuksen päätyttyä. Vaatteiden ja kenkien täydennyshankinnasta opiskelija maksaa 70 % (alv 0 % hinnasta) ja pitää vaatteet ja kengät itsellään koulutuksen päätyttyä. Opiskelija vastaa vaatteiden ja kenkien huollosta ja kunnosta itse.
   
 4. Työvälineet (työvälineet, -kalut, pakit yms.) opiskelijalle voidaan hankkia opiskelun edellyttä-mät tarvikkeet. Opiskelija maksaa itse hankintahinnasta 30 % (alv 0 %) ja pitää työvälineet itsellään koulutuksen päätyttyä.
   
 5. Omaehtoisena ja oppisopimuskoulutuksena järjestettävissä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa opiskelijamaksu on;
   
  a) Ammattitutkinnoissa 200,00 euroa/tutkinto.
  b) Erikoisammattitutkinnoissa 400,00–500,00 euroa/tutkinto.
  c) Liikunnan ja valmennuksen ammatti- ja erikoisammattitutkintojen opiskelijamaksu on 1.000,00–2.500,00 euroa/tutkinto. (Urheiluopistoverkoston toteuttamissa liikunnan ja valmennuksen ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa nykyiset järjestämisluvat edellyttävät yhteistyötä urheiluopistojen kesken koskien myös opikelijamaksuja.
  d) Valtionosuusjärjestelmän ulkopuolella olevat koulutukset, joihin ei saada valtion avustusta, hinnoitellaan erikseen.
   
  Opiskelijamaksu kattaa opiskelusta aiheutuvat materiaali-, kopiointi- ja TVT- kustannukset. Opiskelussa tarvittavat oppikirjat, työasut ja suojavarusteet opiskelija hankkii itse.
   
  Omaehtoisessa ja oppisopimuskoulutuksessa opiskelijamaksun voi maksaa myös työnantaja.
   
 6. Passi- ja korttikoulutukset (sis. todistuksen), jotka eivät sisälly opiskelijan tutkintoon tai tutkinnon osaan, ovat opiskelijalle maksullisia. Hinta määräytyy sen hetkisen hinnoittelun mukaisesti.

Lupa- ja korttikoulutuksien ja niiden korttien ja passien maksut REDUn opiskelijoille

REDUn lupa, passi- ja korttikoulutukset, jotka eivät sisälly suoritetettavana olevaan tutkintoon, ovat maksullisia opiskelijalle. Näistä lupa- ja korttikoulutuksista peritään liitteenä olevan päätöksen mukainen hinta.

Mikäli lupa- tai korttikoulutus sisältyy suoritettavaan tutkintoon, luvan tai kortin edellyttämä koulutus on opiskelijalle maksuton. Tähän maksuttomuuteen ei sisälly tilattavasta korttista, passista perittävä hinta tai viranomaismaksu.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK