Lapin koulutuskeskus REDU

Työpaikalla järjestettävä koulutus

Ammatillisessa koulutusessa osaamista ja ammattitaitoa hankitaan monipuolisesti erilaisissa oppimisympäristöissä oppilaitoksessa, työpaikoilla ja verkossa.

Työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä järjestettävä koulutuksesta sovitaan oppilaitoksen ja työpaikan kesken joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Työpaikalla järjestettävä koulutus (työpaikalla oppiminen) järjestetään aina REDUn ulkopuolisella työpaikalla. Työpaikka pyritään järjestämään opiskelupaikkakunnalta tai opiskelijan kotipaikkakunnalta. Työpaikka voi olla myös muulla paikkakunnalla tai ulkomailla, jos niin opiskelijan kanssa sovitaan.

Koulutus työpaikalla koulutussopimuksella

Koulutussopimukseen perustuvassa koulutuksessa työpaikalla opiskelija hankkii tutkinnon osaamista työpaikalla tekemällä siellä työpaikan työtehtäviä. Koulutussopimuksella opiskelija ei ole työsuhteessa työpaikkaan.

Koulutussopimustyöpaikan kanssa sovitaan myös opiskelijan mahdollisuudesta osoittaa osaamisensa työpaikan työtehtävissä näytöllä.

Koulutuskeskus sopii aina kirjallisesti työpaikan edustajan kanssa opiskelijan osaamisen hankkimisesta työpaikalla (koulutussopimus) sekä näyttöjen järjestämisestä.

Lisätietoa koulutussopimuksesta ja lomakkeet  >>

Koulutus työpaikalla oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutus on pääosin työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä järjestettävää koulutusta, jota täydennetään tarvittaessa muissa oppimisympäristöissä tapahtuvalla osaamisen hankkimisella.

Oppisopimuskoulutus perustuu 15 vuotta täyttäneen opiskelijan ja työnantajan väliseen kirjalliseen määräaikaiseen työsopimukseen taikka virkasuhteessa tai virkasuhteeseen verrattavassa julkisoikeudellisessa palvelussuhteessa olevan opiskelijan ja työnantajan väliseen kirjalliseen määräaikaiseen sopimukseen (oppisopimus). Oppisopimuskoulutuksessa olevan opiskelijan viikoittaisen työajan tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia.

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta >>

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK