Lapin koulutuskeskus REDU

Osaamisen tunnustaminen

Aiemmin tai muualla hankitun osaamisen tunnustaminen

  • Ennen opiskelua hankittu osaaminen tunnistetaan heti opiskelun alussa ennen henkilökohtaisen osaamsien kehittämissuunnitelman (HOKS) hyväksyntää.
  • Opiskelun aikana esim. kesätöissä tai harrastuksissa hankittu osaaminen tunnistetaan myös opiskelun aikana ja tieto siitä kirjataan HOKS:iin.
     

Aiemin hankittu osaaminen voi olla:

  • Aikaisemmin suoritettuja ammattialan koulutuksia (ammatillisia tutkintoja ja niiden osia, lukio-opintoja, ammattikorkeakoulu- yliopisto-, kansalaisopisto- tai muita opintoja).
  • Työelämässä tai harrastustoiminnassa hankittua ammattialan osaamista (ammattitaitoa).
     

Aiemin hankitun osaamisen täytyy olla tavoiteena olevan tutkinnon ammatillisten- tai yhteisten tutkinnon tai valmentavien koulutuksien osien taiosaamista! Tutkinnon ja koulutuksen osien ammattitaitovaatimukset ja osaamistavoitteet on esitetty tutkinnon tai koulutuksen perusteissa.

Aieminhankittu osaaminen tunnistetetaan opiskelijan osaamien dokumenttien mm. työ- tai opiskelutodistusten perusteella. Tarvittaessa opiskelijan aiemmin tai muualla hankkima osaaminen varmistetaan arvioimalla opiskelijan osaaminen näytöllä tai muulla osaamisen osoittamisen menetelmällä.
 

Hankitun osaamisen tunnistamisen hakeminen ja tunnustamispäätös

Osaamisen tunnustamista haetaa käyttäen alla olevaa hakulomaketta. Hakemus toimitetaan omaohjaajalle tai opinto-ohjaajalle. 

Osaamisen tunnustamisen päätöksen tekee ammatillisten tutkinnon osien osalta kaksi ammattialan opettajaa. Yhteisten tutkinnon osien ja valmentavien koulutuksien osalta tunnustamispäätöksen tekee asiantuntijaopettaja.
     

Tietosuoja
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK