Lapin koulutuskeskus REDU

Asuntolat

Uudelle paikkakunnalle ja itsenäiseen elämään on turvallista siirtyä opiskelija-asuntolan kautta. Lapin koulutuskeskus REDUn ja Santasport Lapin Urheiluopiston perustutkinto- ja valmentavien koulutuksien opiskelijoilla on mahdollisuus asua ilmaiseksi opiskeluaikana asuntoloissa.

Yleensä asunnot ovat soluasuntoja, joissa on wc, suihku sekä yhteinen oleskelutila ja keittiö. Asuntoloissa on myös pesutuvat ja yhteiset harrastetilat. Opiskelijoille on monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä ohjattua vapaa-ajantoimintaa.

Asuntoloissa opiskelijan turvana ovat asuntoloissa työskentelevät asuntola- ja vapaa-ajanohjaajat. Ohjaajat viettävät aikaa nuorten kanssa, opastavat oman itsenäisen elämän alkuun ja opettavat kuinka asuntolassa eletään ja kannetaan omalta osaltaan yhteistä vastuuta. Lisäksi ohjaajat valvovat järjestystä ja sääntöjen noudattamista, jotta kaikilla on hyvä olla.

Mitä asuntolassa on? Suurin osa huoneista on kahden hengen huoneita, joissa on peruskalustuksena sänky ja patja, pöytä, tuoli sekä useimmissa myös jääkaappi. Solujen yhteisissä tiloissa on keittiö. Opiskelijoiden käytettävissä on pesutilat, pyykinpesukone ja kuivaustilat.

Mitä mukaan?

  • peitto, tyyny, pyyhkeet ja liinavaatteet
  • ruokailu- ja ruoanvalmistusvälineet
  • verhot, matot yms. tekstiilit
  • omat harrastusvälineet

Asuntolapaikan hakeminen

Ilmaiset asuntolapaikat jaetaan kotimatkan pituuden perusteella. Ensisijalla ovat oppivelvolliset sekä ensimmäistä vuottaan opiskelemaan tulevat hakijat, joiden kotimatka on pitkä. 

Asuntolapaikan tarvitsevat opiskelijat hakevat asuntolapaikkaa sähköisellä hakulomakkeella. Uudet opiskelijat voivat hakea asuntolapaikkaa saatuaan postitse tiedon opiskelupaikastaan.

Jokainen asuntolapaikkaan oikeutettu opiskelija pääsee asumaan asuntolaan, ellei toisin erikseen ilmoiteta.

Asuntoloihin liittyvät kyselyt ja tiedustelut osoitteeseen asuntolat@redu.fi 

 Asuntolapaikan voi ottaa vastaan opiskelun aloittamista edeltävänä päivänä.

 Maksut

Oppivelvolliselle opiskelijalle asuminen ja asumisen palvelut ovat täysin maksuttomia.

Jatkavilta opiskelijoilta peritään sähkönkulutusmaksu. 30€/lukuvuosi tai 3€/kk. Maksu maksetaan Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tilille:
FI10 5642 0320 0109 71. Maksun viestikenttään kirjoitetaan ”Asuntolan sähkönkulutusmaksu”. Jatkavat opiskelijat saavat huoneensa avaimet maksukuittia vastaan. 

Korvausvelvollisuus

Asuntolan asukkaat ovat velvoitettuja huolehtimaan asuinhuoneistosta sekä heille luovutetusta asuntolan omaisuudesta REDUn asumisen järjestyssääntöjen mukaisesti. Mikäli asukas tuottaa joko tahallisesti taikka huolimattomuuttaan vahinkoa asuntolan omaisuudelle, tai kadottaa omaisuutta ( kuten huoneensa avaimet ) niin asukkaalta peritään asuntolalle koitunut vahinko kokonaisuudessaan vahingonkorvauslain mukaisesti. 

Vuokra-asunnot

Vuokra-asuntoja on mahdollisuus vuokrata Kittilässä. lue lisää >>