Lapin koulutuskeskus REDU

Asuntolat

Uudelle paikkakunnalle ja itsenäiseen elämään on turvallista siirtyä opiskelija-asuntolan kautta. Lapin koulutuskeskus REDUn ja Santasport Lapin Urheiluopiston perustutkinto- ja valmentavien koulutuksien opiskelijoilla on mahdollisuus asua ilmaiseksi opiskeluaikana asuntoloissa.

Yleensä asunnot ovat soluasuntoja, joissa on wc, suihku sekä yhteinen oleskelutila ja keittiö. Asuntoloissa on myös pesutuvat ja yhteiset harrastetilat. Opiskelijoille on monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä ohjattua vapaa-ajantoimintaa.

Asuntoloissa opiskelijan turvana ovat asuntoloissa työskentelevät asuntola- ja vapaa-ajanohjaajat. Ohjaajat viettävät aikaa nuorten kanssa, opastavat oman itsenäisen elämän alkuun ja opettavat kuinka asuntolassa eletään ja kannetaan omalta osaltaan yhteistä vastuuta. Lisäksi ohjaajat valvovat järjestystä ja sääntöjen noudattamista, jotta kaikilla on hyvä olla.

Mitä asuntolassa on? Suurin osa huoneista on kahden hengen huoneita, joissa on peruskalustuksena sänky ja patja, pöytä, tuoli sekä useimmissa myös jääkaappi. Solujen yhteisissä tiloissa on keittiö. Opiskelijoiden käytettävissä on pesutilat, pyykinpesukone ja kuivaustilat.

Mitä mukaan?

  • peitto, tyyny, pyyhkeet ja liinavaatteet
  • ruokailu- ja ruoanvalmistusvälineet
  • verhot, matot yms. tekstiilit
  • omat harrastusvälineet
     

Asuntolapaikan hakeminen

Ilmaiset asuntolapaikat jaetaan kotimatkan pituuden perusteella. Ensisijalla ovat ne ensimmäistä vuottaan opiskelemaan tulevat hakijat, joiden kotimatka on pitkä. 

Uudet ja jatkavat opiskelijat hakevat asuntolapaikkaa sähköisellä hakulomakkeella. Uudet opiskelijat voivat hakea asuntolapaikkaa saatuaan postitse tiedon opiskelupaikastaan.

Jokainen asuntolapaikkaan oikeutettu opiskelija pääsee asumaan asuntolaan, ellei toisin erikseen ilmoiteta. Asuntoloihin liittyvät kyselyt ja tiedustelut osoitteeseen asuntolat@redu.fi 

 

 Asuntolapaikan voi ottaa vastaan edellisenä päivänä opiskelun alkamisesta.
 

Maksut

Asuntolan takuuraha on 100 euroa ja sähkömaksu 30 euroa. Takuuraha ja sähkömaksu maksetaan ennen asuntolaan tuloa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän takuurahatilille FI10 5642 0320 0109 71. Avaimet luovutetaan tulostettua maksukuittia vastaan.

Takuuraha palautetaan lukuvuoden lopussa, mikäli tilat ja kalusteet ovat kunnossa.

 

Vuokra-asunnot

Kittilässä ja Kemijärvellä on tarjolla myös vuokra-asuntoja, lue lisää >>