Lapin koulutuskeskus REDU

VALMA - Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

Miksi VALMA on hyvä vaihtoehto?

Valma antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseksi ja vahvistaa opiskelijan edellytyksiä suorittaa ammatillinen perustutkinto. Se mahdollistaa yksilölliset opintopolut erilaisille koulutuksen kohderyhmille ja edistää tasa-arvoa ja esteettömyyttä koulutuksessa. Jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Valma on myös erinomainen vaihtoehto niille, jotka tuntevat valinneensa väärän alan ja pohtivat opintojen keskeyttämistä. Valman kautta lähes jokainen löytää oman ja kiinnostavan alan, jolle hakeutua. Samalla opiskeluun tulee uutta puhtia.

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.
 

Kenelle VALMA sopii?

  • nuorille, jotka eivät ole löytäneet itselleen sopivaa opiskelupaikkaa
  • nuorille, jotka tarvitsevat opiskeluihinsa erityistä tukea
  • ammatillisen koulutuksen tai lukion keskeyttäneille
  • maahanmuuttajille, joiden kielitaito on tasoa A2.2.
     

Kohderyhmänä ovat perusopetuksen päättäneet nuoret, jotka tarvitsevat opiskeluvalmiuksien vahvistamista sekä ohjausta ja tukea koulutuksen ja ammatin valinnassa.

Koulutuspaikkakunnat Kemijärvi, Rovaniemi ja Sodankylä.

Koulutuksen perusteet >>

 

VALMA erityisopetuksena

Erityisopetuksena järjestettävässä Valma koulutuksessa vaativaan erityiseen tukeen ovat oikeutettuja ne opiskelijat, joilla on vaikeita oppimisvaikeuksia tai vaikea vamma/sairaus, jonka vuoksi opiskelija tarvitsee yksilöllistä, laaja-alaista ja monipuolista erityistä tukea. Opiskelun tueksi laaditaan henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS). Opiskelu tapahtuu omassa erityisopetusryhmässä.

Koulutuspaikkakunta Rovaniemi

HAE YHTEISHAUSSA-opintopolku.png
HAE JATKUVASSA HAUSSA.png KYSY LISÄTIETOA.png