Lapin koulutuskeskus REDU

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

datanomi.jpgDatanomi

Toimit tieto- ja viestintätekniikan käytön tuen asiakaspalvelussa, toimistotyössä tai ammatinharjoittajana tietojenkäsittelyn alalla. Voit ylläpitää tieto- ja viestintätekniikan laitteita, tietojärjestelmiä ja tietokantoja, huolehtia niiden tietoturvasta, kouluttaa käyttäjiä, myydä ja markkinoida alan tuotteita sekä luoda ja ylläpitää sähköisiä palveluja. Toimintaympäristösi on nopeasti muuttuva. Digitaaliset tietoverkot ja -palvelut, etätyö- ja verkko-opiskelumahdollisuudet sekä hybridiverkot ja pilvipalvelut vaativat jatkuvaa ylläpitoa ja kehittämistä. Myös 3D mallinnuksen ja virtuaaliympäristöjen käytön osaaminen tulee yhä tarpeellisemmaksi.

Voit toimia mikro- ja verkkotuen tehtävissä, konsulttina, IT-palvelupisteessä tukihenkilönä tai suunnittelijana. Työpaikkanasi voi olla IT-alan yritys, konsultointi- tai tietoturvayritys, tietoliikenneoperaattori, alan tukku- tai vähittäiskauppa tai laitteiden asennukseen ja huoltoon erikoistunut yritys. Lisäksi lähes kaikissa yrityksissä tarvitaan henkilöstöä yrityksen oman tietojärjestelmän ylläpitoon, käytön tukeen ja hallinnollisiin tehtäviin. 

Tutkinnon muodostuminen

Tutkinnon perusteet 1.8.2018 alkaen

Koulutuspaikkakunta:

Rovaniemi

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK