Lapin koulutuskeskus REDU

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Datanomi

Toimit tieto- ja viestintätekniikan käytön tuen asiakaspalvelussa, toimistotyössä tai ammatinharjoittajana tietojenkäsittelyn alalla. Voit ylläpitää tieto- ja viestintätekniikan laitteita, tietojärjestelmiä ja tietokantoja, huolehtia niiden tietoturvasta, kouluttaa käyttäjiä, myydä ja markkinoida alan tuotteita sekä luoda ja ylläpitää sähköisiä palveluja. Toimintaympäristösi on nopeasti muuttuva. Digitaaliset tietoverkot ja -palvelut, etätyö- ja verkko-opiskelumahdollisuudet sekä hybridiverkot ja pilvipalvelut vaativat jatkuvaa ylläpitoa ja kehittämistä. Myös 3D mallinnuksen ja virtuaaliympäristöjen käytön osaaminen tulee yhä tarpeellisemmaksi.

Voit toimia mikro- ja verkkotuen tehtävissä, konsulttina, IT-palvelupisteessä tukihenkilönä tai suunnittelijana. Työpaikkanasi voi olla IT-alan yritys, konsultointi- tai tietoturvayritys, tietoliikenneoperaattori, alan tukku- tai vähittäiskauppa tai laitteiden asennukseen ja huoltoon erikoistunut yritys. Lisäksi lähes kaikissa yrityksissä tarvitaan henkilöstöä yrityksen oman tietojärjestelmän ylläpitoon, käytön tukeen ja hallinnollisiin tehtäviin. 

Tutkinnon perusteet >>

datanomi.jpg

HAE JATKUVASSA HAUSSA.png OPPISOPIMUS.png KYSY LISÄTIETOA.png

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK