Lapin koulutuskeskus REDU

Rakennusalan perustutkinto

Talonrakentaja

Rakennusalan ammattilaisena osallistut rakennusten korjaamiseen ja uudisrakentamiseen. Työssäsi voit erikoistua muun muassa kirvesmieheksi, muurariksi, raudoittajaksi, laatoittajaksi, betonilattiatyöntekijäksi, elementtiasentajaksi, korjaus- tai teräsrakentajaksi, tai kehittyä rakennusalan moniosaajaksi. Pienrakennustyömailla toimit rakentamisen asiantuntijana. Teet käsityötä, joka säilyy ja näkyy pitkään. Näet  konkreettisesti työsi etenemisen ja kättesi jäljen.

Työskentelet yleensä rakennusurakointiliikkeen palveluksessa, jolloin työsi on usein urakkaluontoista. Kuntien ja kuntayhtymien kiinteistöjen kunnossapitotöissä tarvitaan myös paljon talonrakentajia. Tarvitset monipuolisia kädentaitoja, luovaa ongelmanratkaisukykyä ja hyvää fyysistä kuntoa. Kykenet työskentelemään vaihtelevissa olosuhteissa työsi laadusta tinkimättä.

Koulutuspaikkakunnat Kemijärvi, Rovaniemi ja Sodankylä.

Tutkinnon perusteet >>

 
Maarakennuskoneenkuljettaja  

Maarakennuskoneenkuljettajana toimit työkoneen kuljettajana uudiskohteissa tie-, katu- ja piha-alueilla. Näiden alueiden kunnossapito voi myös kuulua työtehtäviisi. Työkoneiden huolto ja kunnossapito on myös oleellinen osa ammattitaitoasi.

Työskentelet yleensä maansiirtoliikkeissä ja -urakoitsijoilla, kiinteistönhoitoon erikoistuneissa liikkeissä tai valtiollisilla ja kunnallisilla katu- ja tierakennusosastoilla. Voit myös toimia yrittäjänä.

Koneiden hallinnassa tarvitaan hyvää motoriikkaa ja työtehtäväsi edellyttävät omatoimisuutta ja aloitteellisuutta. Työskentelet ulkona ja teet paljon matkatyötä, joten sinun on oltava hyvässä kunnossa. Tarvitset ammatissasi kuorma-auton ajokortin, jonka voit suorittaa opiskelun aikana.

Koulutuspaikkakunta Kemijärvi ja Rovaniemi, Jänkätien toimintayksikkö

Tutkinnon perusteet >>

 

Rakennusalan opiskelijana voit hakeutua väyläopintoihin Lapin AMKiin. Lue lisää väyläopinnoista >>

talonrakentaja.jpg maarakennuskoneenkuljettaja.jpg

Painike: HAE YHTEISHAUSSA - siirryt sivulle opintopolku.fi.  HAE JATKUVASSA HAUSSA.png OPPISOPIMUS.png