Lapin koulutuskeskus REDU

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Koneistaja

Koneistajana työhösi kuuluu metallisten kappaleiden ja koneen osien valmistusta. Työmenetelmiäsi ovat pääasiassa sorvaus, jyrsintä ja muut niin sanotut lastuavat työmenetelmät. Käytät yksittäiskappaleiden valmistuksessa käsikäyttöisiä koneita ja suurten sarjojen valmistukseen ohjelmoitavia työstökoneita. Tunnet erilaiset työstötekniikat ja työstökoneet sekä käytettävät materiaalit.

Tyypillinen työympäristösi on metallituotteita valmistava konepaja tai tuoteverstas. Vastaat valmistusprosessista itsenäisesti toimien osana tiimiä. Työsi voi olla päivä- tai vuorotyötä.

Koneistajalta vaaditaan työpiirustusten lukutaitoa ja suunnitelmallisuutta. Olet tarkka ja huolellinen, sinulla on matemaattista osaamista ja tunnet tietotekniikkaa.

Koulutuspaikkakunnat Kemijärvi ja Rovaniemi.

Tutkinnon perusteet  >>  

 

Levyseppähitsaaja  

Levyseppähitsaajana hallitset levytystyön ja hitsauksen perustaidot. Osaat valmistaa piirustusten mukaisia koneen osia ja muita metallituotteita erilaisilla levy- ja hitsaustyömenetelmillä. Hallitset levytyöt, hitsaukset, teräsrakennetyöt ja levyalan CNC-tekniikan. Osaat lukea piirustuksia ja tunnet alalla käytettävän materiaalin. Voit työskennellä teollisuuden palveluksessa ja rakennuksilla, erilaisissa valmistustehtävissä, tuotantolaitosten asennus- ja kunnossapitotehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Sinulta vaaditaan kiinnostusta teknisiin töihin ja koneisiin, matemaattista ajattelukykyä, suunnittelutaitoa sekä hyviä kädentaitoja.

Koulutuspaikkakunnat Kemijärvi ja Rovaniemi.

Tutkinnon perusteet  >>

koneistaja.jpglevyseppahitsaaja.jpg

Painike: HAE YHTEISHAUSSA - siirryt sivulle opintopolku.fi.  HAE JATKUVASSA HAUSSA.png OPPISOPIMUS.png