Lapin koulutuskeskus REDU

Autoalan perustutkinto

Ajoneuvoasentaja

Huollat ja korjaat henkilö-, paketti- ja kuorma-autoja. Etsit auton toiminnassa ilmenneiden vikojen syitä ja korjaat niitä sekä teet määräaikaishuoltoja. Apunasi ovat erilaiset työ-, mittaus- ja testausvälineet sekä auton valmistajan laatimat ohjeet. Suuremmissa huoltamoissa voit erikoistua tiettyihin toimintoihin tai merkkikorjaamossa tiettyyn automerkkiin. Voit myös tehdä myyntityötä esimerkiksi auto- tai varaosaliikkeessä.

Työpaikkanasi on autoliike, merkkikorjaamo, yleiskorjaamo, erikoiskorjaamo, huoltamo tai kuljetusliike. Myös pienkonekorjaamot, kaivokset tai eri automerkkien testausradat työllistävät Lapissa.

Sinulta vaaditaan teknistä päättelykykyä, ongelmanratkaisutaitoa, ripeää työotetta sekä palveluhenkisyyttä. Autot ja niiden korjausmenetelmät kehittyvät nopeasti, joten halu oppia uutta auttaa sinua menestymään ammatissasi. Englantia on osattava ainakin ammattisanaston verran.

Koulutuspaikkakunta Rovaniemi.

Tutkinnon perusteet >>

   

autokorinkorjaaja

Autokorinkorjaajana korjaat autojen kolari- ja ruostevaurioita sekä teet autokorien muutostöitä. Tehtäviisi kuuluu myös muoviosien korjaustöitä sekä lasien vaihtoa. Työhön kuuluu myös vahingon tarkastaminen ja kustannusarvion laatiminen. 

Työekentelet automaalaamossa, autokorjaamossa tai autoliikkeessä. Voit myös työskennellä ajoneuvokoreja, erikoisajoneuvoja ja asuntovaunuja valmistavassa teollisuudessa. 

Koulutuspaikkakunta Rovaniemi. 

Tutkinnon perusteet >>
 

Automaalari 

Automaalarina teet autojen perus- ja korjausmaalauksia sekä erilaisten materiaalien pintakäsittelyä. Teet pohjustusta, maalausta, koristemaalausta, korilevytöitä sekä varusteiden irrotus- ja kiinnitystöitä. Voit myös erikoistua johonkin näistä työtehtävistä. Hallitset yleisimmät ajoneuvojen huoltotyöt. Monipuolisen ammattiosaamisen lisäksi sinulla on asiakaspalvelu- ja tiimityöskentelytaitoja.

Työskentelet pintakäsittelyyn erikoistuneessa automaalaamossa, autokorjaamossa tai autoliikkeessä.

Ammattitaitosi perustana ovat kädentaidot, mutta käytät myös tietotekniikkaa suunnittelun apuvälineenä. Teknisen osaamisen lisäksi pääset hyödyntämään taiteellista luovuutta työssäsi. Olet itsenäinen, toimit kustannustehokkaasti ja asiakaslähtöisesti.

Koulutuspaikkakunta Rovaniemi.

Tutkinnon perusteet >>

ajoneuvoasentajaautomaalari

Painike: HAE YHTEISHAUSSA - siirryt sivulle opintopolku.fi.  HAE JATKUVASSA HAUSSA.png OPPISOPIMUS.png