Lapin koulutuskeskus REDU

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

parturikampaaja.jpgKampaaja   

Työsi on vuorovaikutteista asiakkaan hoidon ja tyylin suunnittelua. Ohjaat asiakastasi yksilöllisen tyylin löytämisessä ja värien käytössä. Suunnittelet, toteutat ja markkinoit asiakkaillesi hiusten hoitoja,  leikkauksia, kampauksia ja käsittelyjä. Yhä useammassa kampaamossa tehdään myös hiustenpidennyksiä, hiuslisiä, rakennekynsiä sekä erilaisia hoitoja. Tunnet käyttämäsi aineet ja niiden vaikutuksen erilaisille hiustyypeille.

Työskentelet yleensä itsenäisenä yrittäjänä, toisen palveluksessa tai sopimusyrittäjänä vuokrapaikalla. Voit myös työskennellä vaikkapa teatterissa tai kouluttajana maahantuojalla. Ammattitaitoon kuuluu yhteistyö muodin, median, kauneudenhoito- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisten kanssa.

Olennaista työssäsi ovat sosiaaliset taidot, luovuus ja kolmiulotteinen muototaju. Mielikuvitusta ja taiteellisuutta vaaditaan varsinkin vaativissa töissä.

 
Parturi  

Työsi on vuorovaikutteista asiakkaan hoidon ja tyylin suunnittelua. Ohjaat asiakastasi yksilöllisen tyylin löytämisessä ja värien käytössä. Suunnittelet, toteutat ja markkinoit asiakkaillesi hiusten ja parran hoitoja,  leikkauksia ja käsittelyjä. Tunnet käyttämäsi aineet ja niiden vaikutuksen erilaisille hiustyypeille.

Työskentelet yleensä itsenäisenä yrittäjänä, toisen palveluksessa tai sopimusyrittäjänä vuokrapaikalla.

Olennaista työssäsi ovat sosiaaliset taidot, luovuus ja kolmiulotteinen muototaju. Mielikuvitusta ja taiteellisuutta vaaditaan varsinkin vaativissa töissä.

kosmetologi.jpg 
Kosmetologi  

Kosmetologina työskentelet läheisessä kontaktissa asiakkaiden kanssa edistäen ja ylläpitäen ihon ja kehon kauneutta ja terveyttä. Teet hoitoja kuten ihonpuhdistusta, kasvohoitoja, käsi- ja jalkahoitoja, vartalohoitoja, ripsien ja kulmien kestovärjäystä sekä ehostusta. Lähtökohtanasi ovat aina asiakkaan tarpeet ja toiveet. Neuvot asiakasta tuotteiden valinnassa, autat yksilöllisen tyylin löytämisessä ja opastat värien käytössä.

Voit työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai vuokralaisena toisen omistamassa hoitolassa tai kauneushoitoloiden, terveydenhoitoalan yritysten, kylpylöiden, kosmetiikkamyymälöiden tai kosmetiikan maahantuojien palveluksessa. Ala on jatkuvasti kehittyvä ja tuotteiden ja hoitojen monipuolistumisen myötä myös erikoisosaamisen merkitys kasvaa. Kosmetologilta vaaditaan empaattisuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja, tarkkuutta, vakaata kättä sekä hyvää värisilmää. Seuraat jatkuvasti alan kehitystä ja trendejä ja olet ahkera ja yrittäjähenkinen.

Huom! Yhteishaussa hakiessasi valittavana on ihon erikois- ja laitehoitojen osaamisala. Opinnoissasi voit kuitenkin suuntautua halutessasi myös kauneudenhoidon ja tuoteneuvonnan osaamisalalle.
 

Opiskelijoiden tekemiä videoita alan opiskelusta

 

kosmetiikkaneuvoja.jpgKosmetiikkaneuvoja

Kosmetiikkaneuvojana työskentelet kauneudenhoitoalan työympäristöissä asiakaspalvelutehtävissä. Ohjaat ja neuvot asiakkaita ihon ja kauneuden hoidossa sekä myyt tuotteita ja hoitoja. Toimit myyjänä, tuote-esittelijänä tai kouluttajana hyödyntäen myynti- ja markkinointiosaamistasi. Voit myös tehdä perushoitoja kuten ihonpuhdistusta, kasvohoitoja, käsi- ja jalkahoitoja, vartalohoitoja, ripsien ja kulmien kestovärjäystä sekä ehostusta. Lähtökohtanasi ovat aina asiakkaan tarpeet ja toiveet. Neuvot asiakasta tuotteiden valinnassa, autat yksilöllisen tyylin löytämisessä ja opastat värien käytössä.

Voit työskennellä kosmetiikkamyymälässä, apteekissa, itsenäisenä yrittäjänä, kauneushoitoloiden, terveydenhoitoalan yritysten, kylpylöiden tai kosmetiikan maahantuojien palveluksessa. 

Tutkinnon muodostuminen

Tutkinnon perusteet 1.8.2018 alkaen

Koulutuspaikkakunta

Rovaniemi

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK