Lapin koulutuskeskus REDU

Metsäalan perustutkinto

Metsäkoneenkuljettaja

Metsäkoneenkuljettajana teet koneellista puunkorjuuta metsätyömailla. Osaat valita maaston mukaan oikeat korjuutavat ja tehdä vastuullisia päätöksiä. Työpaikkanasi on modernin harvesterin, metsätraktorin tai puutavara-auton ohjaamo. Apunasi on tietokone, satelliittipaikannus ja sähköiset leimikkokartat. Vastaat itse metsäkoneesi toimintakunnosta, osaat huoltaa koneesi ja suorittaa pieniä korjaustöitä. Työskentelet itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä metsäkoneyrityksessä. Kokeneena kuljettajana tulet olemaan alasi kysytty ammattilainen.

Sinulta vaaditaan itsenäistä otetta työhön sekä huolellisuutta. Kannat vastuun työsi jäljistä. Sopeudut yksintyöskentelyyn ja viihdyt luonnossa.

Koulutuspaikkakunta Rovaniemi

Tutkinnon perusteet >>

 

 

Metsuri - metsäpalvelujen tuottaja

Metsäpalvelujen tuottajana työtehtäviisi kuuluu puunkorjuu-, metsänviljely-, taimikonhoito- ja metsänparannustöitä. Teet itsenäisesti hakkuualueen eli leimikon suunnittelua, maisemametsänhoitoa ja  metsänmittaustöitä. Työvälineinäsi käytät pääasiassa moottori- ja raivaussahaa sekä mittausvälineistöä. Vastaat itse oman työsi suunnittelusta ja toteutuksesta ja osaat käyttää alalla tarvittavia työvälineitä turvallisesti ja oikein.

Opiskelun aikana tutuksi tulevat myös metsien monikäyttö ja ympäristönhoito sekä metsien uudistamisen ja kasvattamisen työtehtävät. Oppilaitoksessamme metsätalouden opintoihin sisältyy olennaisena osana myös metsäkoneiden käytön opetus ja huolto. Metsäpalvelujen tuottajana työskentelet metsäteollisuusyritysten, metsähallituksen ja yksityismetsätalouden eri organisaatioiden palveluksessa. Voit myös toimia itsenäisenä yrittäjänä. Sinulta vaaditaan itsenäisyyttä, vastuuntuntoa, oma-aloitteisuutta, tarkkuutta ja huolellisuutta. Viihdyt ulkona luonnossa ja huolehdit kunnostasi.

Koulutuspaikkakunta Kemijärvi

Tutkinnon perusteet >>

metsakoneenkuljettaja

metsurimetsapalvelujentuottaja

HAE JATKUVASSA HAUSSA.png OPPISOPIMUS.png KYSY LISÄTIETOA.png

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK