Lapin koulutuskeskus REDU

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Luonto-ohjaaja

Luonto-ohjaajana järjestät ohjelmapalveluita ja erilaisia luonnossa toteutettavia toimintoja tarjoten asiakkaillesi luontoon liittyviä elämyksiä. Osaat jakaa elävästi tietoasi luonnosta ja sen ilmiöistä. Voit toimia käytännön opastustehtävissä tai suuntautua esimerkiksi ulkoilureittien huoltoon, luontoselvitysten laadintaan tai luonnonsuojelualueiden kunnostukseen. Voit ohjata vaelluksia ja opastaa erityisryhmiä.

Työskentelet ohjelmapalveluyritysten, opastuskeskusten ja leirikoulujen palveluksessa tai erilaisissa hyvinvointi- ja virkistyspalveluja tarjoavissa ja hyödyntävissä yrityksissä. Myös yrittäjyys on mahdollista. Lapissa matkailualan kehittäminen tuo työpaikkoja myös luonto-ohjaajille. Työpaikat ovat usein kausiluontoisia ja monipuolisen osaamisen avulla ympärivuotinen työllistyminen on mahdollista. Luonto-ohjaajana sinun on oltava kiinnostunut luonnosta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Työssäsi tarvitset asiakaspalveluhenkisyyttä ja esiintymistaitoja.


 

Ympäristönhoitaja

Ympäristönhoitajana määrität ympäristön kunnostustarvetta ja hoitomenetelmiä. Teet selvityksiä luonnosta, maaperästä, vedestä, ilmasta ja ympäristön tilasta. Apunasi ovat ympäristönäytteiden ottoon tarkoitetut laitteet ja välineet. Voit työskennellä esimerkiksi energianeuvojana, kierrätysneuvojana tai ympäristöterveyden ja jätehuollon tehtävissä.

Voit myös suuntautua elinympäristöjen, vesistöjen tai maaperän hoitoon tai ympäristöterveysriskien arviointiin. Tärkein työllistäjäsi on ympäristöhallinto. Myös kunnat ja alueelliset ympäristökeskukset voivat työllistää ympäristönsuojelun ja virkistyspalvelujen puolesta. Lapissa matkailualan kehittäminen tuo työpaikkoja myös luontoalalle.

Työsi on usein kausiluontoista ja monipuolisen osaamisen avulla ympärivuotinen työllistyminen on mahdollista. Sinun on osattava toimia itsenäisesti ja  vastuuntuntoisesti. Osaat palvella asiakkaita ja toimia yhteistyössä luonto- ja ympäristöalan asiantuntijoiden ja organisaatioiden kanssa.

Koulutuspaikkakunta Rovaniemi

 

Katso myös

Työpaikalla oppimassa Metsähallituksessa >>

 

Luonto- ja ympäristöalan opiskelijana voit hakeutua väyläopintoihin Lapin AMKiin. Lue lisää väyläopinnoista >>
 

luonto-ohjaajaymparistonhoitaja

Painike: HAE YHTEISHAUSSA - siirryt sivulle opintopolku.fi.  HAE JATKUVASSA HAUSSA.png OPPISOPIMUS.png