Lapin koulutuskeskus REDU

ytheishaku2021.jpg

Lukion päättäneille

Kevään yhteishaussa voit hakea syksyllä alkavaan koulutukseen. Lapin koulutuskeskus REDUssa ja Lapin urheiluopistossa on yhteishaussa tarjolla paikkoja lukion suorittaneille. Opintopolusta löydät tarkemmin alakohtaiset ja paikkakuntakohtaiset yo-paikat.

Lukion suorittaneet voivat hakea myös jatkuvassa haussa milloin vain. Jatkuvan haun tarjontaa kannattaa seurata aktiivisesti koulutuskalenterista.

Ammatillinen perustutkinto tai yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on lukion päättäneelle hyvä vaihtoehto myös silloin, mikäli paikkaa korkeakoulusta ei vielä saa. Ammatillisen koulutuksen kautta voi myös tutustua alaan, eikä menetä ensikertalaisuuspisteitä korkeakouluhaussa. Lukion suorittaneet opiskelevat yleensä ammatillisen perustutkinnon noin 1,5-2 vuodessa.

Hakuaika

Yhteishaun hakuaika on 23.2.–23.3.2021.

Valinnan tulokset saat kesäkuussa. Kevään yhteishaun jälkeen voit hakea mahdollisille vapaille opiskelupaikoille jatkuvassa haussa.

 

 

Haussa olevat perustutkinnot lukion päättäneille

Kaikki vaihtoehdot tarjolla Rovaniemellä. Lisäksi matkailualan perustutkinto tarjolla Kittilässä.

Tekniikan alat

LUONNONTIETEET

Palvelualat

Humanistinen ja taidealat

Terveys- ja hyvinvointialat

Hakeutuminen

HAE YHTEISHAUSSA-opintopolku.pngHAE JATKUVASSA HAUSSA.png

Yhteishakuun varatut aloituspaikat täytetään ensin yhteishaussa hakeneilla ja tämän jälkeen jatkuvassa haussa hakeneilla.